sâmbătă, 13 iulie, 2024

Cum a pierdut UTA patru jucători importanți… din prostie!

Distribuie articolul

Bătrâna Doamnă s-a despărțit în această vară (până acum) de nu mai puțin de 15 jucători. Niciunul însă prin transfer, astfel că UTA nu a încasat nimic. Trei dintre ei au plecat la echipa de la care erau împrumutați (Micovschi, Pop, Vulturar) iar celorlalți le-au expirat contractele. Pe unii dintre ei nu i-a mai vrut antrenorul (Iacob, Kucher, Lungu-Bocean, Lawrence, Lopez, Stahl, Morar) iar alții au solicitat pentru prelungirea înțelegerilor, salarii pe care clubul nu a putut sau nu a fost dispus să le plătească. În această categorie intră Tiberiu Căpușă, Marko Stolnik, Marcelo Freitas, Kevin Lukassen și Alexandru Tudorie.

Culmea este că în afara lui Tudorie, ceilalți patru puteau să fie azi în lotul UTA-ei, dacă nu aveam parte din partea clubului de o nouă mostră de amatorism cras, care frizează prostia. Mai exact clubul negociase cu cei patru un contract pe un an cu clauză de prelungire pe încă un an. Clubul avea obligația, dacă dorea să le activeze jucătorilor clauza de prelungire, să-i notifice pe aceștia până la finalul lunii mai. Acest lucru nu s-a întâmplat iar pe când s-a trezit UTA să intre în discuții cu ei, aceștia, pentru că nu au primit notificarea respectivă, au fost liberi să discute cu alte cluburi și au primit oferte mult mai bune venite din altă parte. Astfel Căpușă a ajuns la Hermannstadt, Stolnik are oferte din Ungaria, Freitas se înțelesese cu Sepsi iar Luckassen a preferat să rămână liber și să aștepte o ofertă mai bună decât cea a UTA-ei.

Degeaba Mircea Rednic le-a bătut obrazul unora dintre jucători, considerând că aceștia ar fi avut o datorie morală față de el, de a rămâne la UTA în condițiile oferite de club. Până la urmă toți patru au fost jucători care au avut contribuții la obținerea de către club a celei mai bune clasări din ultimii 50 de ani și era firesc să profite de oportunitatea de a capitaliza această realizare și în folosul lor. Nu e vina lor că au îmbrăcat timp de un an tricoul unui club administrat atât de neprofesionist, unde se pare că cei din staff-ul administrativ nu cunosc regulamentele sau ce prevăd contractele cu jucătorii.

De altfel antrenorul UTA-ei a și trimis o săgeată mai mult sau mai puțin subtilă către cei din club. Rednic a fost cel care a prezentat franc această situație într-o conferință de presă care a avut loc astăzi la stadion, precizând că este o greșeală pe care, spune el „ne-o asumăm“; după care a ținut să sublinieze: „NE-o asumăm, da?! NU, MI-o asum!“. Și este absolut de bun simț să te aștepți ca la un club de prima ligă, care se pretinde profesionist, aceste aspecte care țin de partea juridică, să nu fie apanajul antrenorului ci să cadă în sarcina unui director, manager sau cum s-o mai numi funcția respectivă în organigrama clubului.

Distribuie articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Din aceeași categorie

Noutăți