CS Mioveni – UTA Arad 0 – 2, dar arădenii au trăit periculos

Sursă imagine: Google

Sport

Scris de T.F.

Un meci de totul sau nimic pentru UTA. Toate declarațiile făcute înaintea partidei cu CS Mioveni, antrenor și jucători, au fost pe aceeași lungime de undă. Meciul trebuie câștigat, dar să nu subestimăm adversarul. Echipa gazdă nu mai are nimic de pierdut, poate doar de câștigat dacă își ajută conjudețeana FC Argeș în lupta directă cu UTA pentru evitarea locului retrogradabil. CS Mioveni nu a câștigat niciun meci din actuala ediție a Play-out!

Au jucat formațiile:

CS Mioveni: Sima – Panait, Șerbănică, Pedroso – Buziuc, Pop, Rădescu, Carnat – Lixandru – Antal, Rusu. Pe banca de rezerve: Croitoru – Burnea, Sno, Lepistu, Diallo, Toma, Coșereanu, Benchaib, Krasniqi. Antrenor: George Cotigă

UTA Arad: Iacob – Benzar, Benga, Hoxhallari, Abeid – Șteau, Cascini, Anton, Roger – Keșeru, Postolachi. Pe banca de rezerve: Kucher – Vukcevic, Dobrescu, Batha, Ubbink, R. Pop, Stahl, Otele, Pașcalău. Antrenor: Mircea Rednic

Arbitrii partidei au fost:

Observator de arbitri: Marian Salomir (Cluj-Napoca)

Observator de meci: Adrian Pitu (Constanța)

În jur de 200 de suporteri arădeni sunt prezenți pe stadionul din Mioveni și domină încă de la început fondul sonor. Meciul a început cu o întârziere de aproximativ 5 minute, fiind probleme cu echipamentul portarilor. Prima mare ocazie o are echipa gazdă, dar Buziuc trage peste poartă din poziție bună, după centrarea lui Pedroso.

În minutul 11, în urma unei lovituri de colt, portarul gazdelor respinge cu dificultate în corner. Pe fondul atacurilor tot mai insistente ale arădenilor primim o veste foarte bună de pe stadionul Mototul din Arad. Azi în returul semifinalei Ligii de Tineret: UTA Arad – FCSB București 3 – 0 și UTA va juca finala Ligii de Tineret Under 18. Nu se cunoaște momentan adversara echipei noastre, dar va fi una dintre echipele Universitatea Craiova și Farul Constanța. Finala mică, dar și marea finală vor avea loc pe noul stadion „Eugen Popescu” din Târgoviște duminică, 28 mai.

În minutul 17 Mioveniul are o nouă ocazie, același Buziuc trage foarte bine la colțul scurt, dar scoate Iacob. Echipa gază pare să joace mai bine, fără nici un fel de presiune, fiind deja retrogradată. Peste trei minute suntem iarăși în corzi, dar iarăși Iacob prinde. Un minut mai târziu o nouă ocazie a gazdelor, dar Iacob iese foarte bine la intercepție în fața lui Antal. UTA pare să nu se regăsească și nu pus în real pericol poarta gazdelor până în acest moment.

O zvâcnire a arădenilor în minutul 30, șutul violent a lui Anton a fost respins cu dificultate în corner de Sima. Peste un minut, același Florin Iacob ne salvează de la deschiderea scorului la șutul lui Carnat. Cele mai mari ocazii de până acum au fost ale gazdelor, de fiecare dată Iacob intervenind providențial. Paradoxal, CS Mioveni atacă în aceste momente cu toate liniile. În aceste momente UTA nu arată ca o echipă de SuperLigă.

În minutul 36, Vuckevic, intrat în locul lui Benzar accidentat, trage slab din interiorul careului, dar reține fără probleme portarul Sima. Minutul următor, avem iar emoții, șutul puternic a lui Panait este puțin peste transversală. Peste un minut, Abeid trage din interiorul careului argeșean, dar nu nimerește ținta.

Meci pe contre în aceste momente, cu atacuri de ambele părți, dar fără a fi nimic concretizat. Prima repriză se încheie cu scorul de 0 – 0. O primă repriză slabă a echipei UTA, echipa gazdă fiind mult mai activă pe parcursul primei reprize, cu cel puțin două mari ocazii de gol.

Repriza a doua a început cu arădenii ceva mai activi, dar ocaziile mari continua să lipsească. Au intrat la pauză Batha și Ubbink, înlocuindu-I pe Cascini și Anton. Pe acest fond jucătorii gazdă au o uriașă ocazie, Buziuc ratează dintr-o poziție din care este mai ușor să înscrii decât să ratezi. Intră și Rareș Pop în locul lui Șteau. Galeria arădeană domină în continuare peisajul sonor al stadionului din Mioveni.

În minutul 63, UTA deschide scorul. Ocaziile ratate de argeșeni se răzbună. Hoxhallari reia cu capul în urma unei unei lovituri de la colțul terenului executată de Ubbink. CS Mioveni – UTA Arad 0 – 1!

UTA nu pare să se retragă după deschiderea scorului și atacă în continuare. Postolachi are o bună ocazie în minutul 66, dar nu o fructifică. Meci de luptă, mai mult la centrul terenului, fără ocazii importante la cele două porți. În minutul 77 Keșeru are o bună ocazie de a majora scorul, mingea a circulat pe ruta Rareș Pop – Roger, dar apărarea argeșeană intervine. În minutul 80 intră și Sthal în locul lui Keșeru.

În minutul 85 Roger se complică la marginea careului de 16 metri, în timp ce doi jucători arădeni erau complet liberi cu portarul în mijlocul careului argeșean! CS Mioveni are imediat o mare ocazie, dar Coșereanu, intrat în partea a doua, trage pe lângă poartă.

În minutul 89 Aly Abeid ia o acțiune pe cont propriu, șutează foarte bine, dar scoate Sima. Patru minute de prelungire din acest meci. În minutele de prelungiri UTA încheie conturile, Postolachi scapă singur, după pasa lui Rareș Pop și îl execută pe Sima. CS Mioveni – UTA Arad 0 – 2! Dar… VAR-ul a avut nevoie de cinci minute pentru a valida un gol care e fost clar ca lumina zilei!!! Meciul se încheie cu victoria echipei UTA: CS Mioveni – UTA Arad 0 – 2!

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.