Conducătorul clubului UTA, Alexandru Meszar, și-a depus oficial dosarul pentru candidatura la Primăria Aradului

Politic

Scris de Andrei Fuliaș

Devenit mult mai cunoscut arădenilor în ultimii ani după implicarea sa în proiectul „UTA Bătrâna Doamnă”, proiect care își propunea în 2013 renașterea clubului pe care îl putem numi, fără a sta pe gânduri prea mult, „Mândria Aradului”, Alexandru Meszar a decis că vrea să se implice și mai mult în viața publică. Acesta, deși – din informațiile noastre – nu deține vreo funcție oficială în club, este cunoscut ca fiind conducătorul UTA-ei.

Astfel, „Șoani” Meszar – așa cum este alintat de apropiați – declara la începutul acestui an că este în discuții cu cei din conducerea UDMR pentru a candida la Primăria Municipiului Arad. Zilele trecute, Meszar și echipa UDMR și-au depus oficial, la Biroul Electoral Municipal, candidaturile pentru postul de primar al Aradului și pentru consiliul local.

Alexandru Meszar va fi candidatul formațiunii politice pentru postul de primar și, în același timp, va ocupa primul loc pe lista UDMR pentru Consiliul Local al Municipiului Arad.  Acesta este urmat de către cel care a fost viceprimar în ultimii ani, Levente-Grigorie Bognar, respectiv de Mihai-Iosif Szabo, Irina-Emese Balta și Denes Hadnagy.

În mediul politic arădean se zvonește că Meszar ar fi negociat cu cei din conducerea PNL Arad, partid care cel mai probabil va da primarul și în următorii patru ani, un post de viceprimar, fiindcă este evident că nu va putea câștiga primăria. Asta deși liberalii au anunțat că propunerile lor sunt Sergiu Bîlcea și Lazăr Faur. Însă știm foarte bine că socotelile de acasă nu „pușcă” întotdeauna cu cele din târg, iar dacă liberalii nu vor reuși să bage suficienți oameni în CLM, vor fi nevoiți să facă alianțe politice, fie pentru a avea majoritate simplă, fie pentru a sta fără emoții la proiectele care au nevoie de două treimi din votul consilierilor.

Un alt zvon ar fi acela că PNL și UDMR au negociat deja o alianță, însă că liberalii le-ar fi promis etnicilor maghiari un post de vicepreședinte la Consiliul Județean Arad, nu un post de viceprimar. Evident, cum spuneam, toate aceste lucruri se pot schimba, în funcție de rezultatele din 27 septembrie. Însă, dacă este adevărat că negocierea s-ar fi făcut pe un post de vicepreședinte la CJA, atunci Alexandru Meszar ar putea juca doar rolul unui „iepure”. De ce spunem asta? Ei bine, fiindcă foarte mulți suporteri ai „Bătrânei Doamne” se gândesc deja să voteze cu candidatul UDMR, în ideea în care, din postura de viceprimar, acesta ar avea un cuvânt mai greu de spus în problema finanțării UTA-ei de către Primăria Municipiului Arad, o finanțare atât de mult discutată în ultima perioadă.

Însă toate acestea sunt, deocamdată, niște supoziții și calcule, care pot fi date peste cap fie de alegători, fie de negocierile politice. Rămâne de văzut…

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.