În contextul în care în spațiul public au apărut informații despre o decizie a instanței în procesele intentate reciproc de Suporter Club UTA și Fotbal Club UTA, cu privire la mărcile pe care le acestea le dețin, asociația suporterilor a emis aseară un comunicat oficial pe care îl vom reda integral mai jos. În ceea ce ne privește, la fel ca și în alte cazuri similare, ne rezervăm dreptul de a nu analiza deocamdată o decizie care nici nu are efecte imediate, deoarece nu este executorie și, de asemenea, va fi contestată probabil de ambele părți, urmând ca procesul să continue. Mai mult, având în vedere că până în acest moment nu avem nici motivarea instanței pentru această decizie, nu am putea face respectiva analiză decât pe presupuneri. Putem totuși să constatăm, că strict pe această decizie a instanței, situația absurdă semnalată de noi în urmă cu ceva timp, se materializează: Alexandru Meszar a contestat (cu succes, sperăm doar în această primă instanță), identitatea propriului club!
Dar iată ce a avut de spus SCU pe această temă:
Precizări despre mărcile „UTA”
În contextul în care Tribunalul București s-a pronunțat în primă instanță în dosarul mărcilor „UTA”, Asociația Suporter Club UTA face câteva precizări esențiale cu privire la acest aspect.
Astfel, Tribunalul București a decis, într-adevăr, anularea a șase mărci, două dintre acestea deținute de către Suporter Club UTA, iar alte patru înregistrate de către Călin Costea și cedate ulterior Asociației Fotbal Club UTA Arad. Este vorba despre mărcile figurative „UTA” și „Fotbal Club UTA” deținute de SCU, respectiv mărcile verbale „F.C. UTA 1945” și „F.C. UTA”, înregistrate pentru diverse clase de bunuri și servicii.
Înainte de toate, trebuie specificate anumite aspecte în legătură cu această decizie a instanței de judecată. Primul aspect este acela că vorbim despre o decizie în primă instanță și că decizia nu este una executorie. Cel mai probabil, toate părțile implicate vor formula apel la Curtea de Apel București (o instanță cu doi judecători) și ulterior, dacă va fi cazul, recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție a României (o instanță cu trei judecători). Totodată, în continuare, precizăm că în acest moment așteptăm motivarea instanței pentru această decizie, deocamdată fiind disponibil doar dispozitivul deciziei. Toate comentariile apărute în presă până acum în legatura cu motivarea deciziei sunt pure speculații.
Mai departe, trebuie reținut că, în continuare Suporter Club UTA are în curs de înregistrare la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM) marca figurativă „Fotbal Club UTA”, cu clasele 16, 18, 25, 28, 32, 35 și 41. AFC UTA și Călin Costea au solicitat în acest proces și anularea acestei cereri. Suporter Club UTA a invocat prematuritatea acestei solicitări a AFC UTA și Călin Costea, pentru că deși cererea de marcă a trecut cu succes de analiza realizată de OSIM, nu este încă o marcă înregistrată. În consecință, instanța a fost de acord cu Suporter Club UTA și a fost respinsă din start posibilitatea ca această marcă să fie introdusă în procesul actual. Menționăm că această marcă înglobează celelalte mărci într-una singură și este mai completă ca precedentele.
Concluzionând, chiar dacă instanțele de judecată vor menține această decizie de anulare a celor șase mărci, Suporter Club UTA va fi singura entitate care va continua să dețină drepturi exclusive asupra denumirii „Fotbal Club UTA”, cu clasele aferente, în vreme ce Alexandru Meszar și Călin Costea nu vor deține nici o altă marcă cu particula „UTA”.
Pentru noi doar UTA contează! UTA liberă!
Suporter Club UTA