Consiliul Local al Municipiului Arad – o grămadă de ridicători de mâini și executanți de ordine politice și o bătaie de joc pe banii, nervii și la adresa arădenilor

Sursă imagine: SpecialArad.ro

Politic

Scris de Andrei Fuliaș

Exact asta a ajuns să reprezinte Consiliul Local al Municipiului Arad: o bătaie de joc! O bătaie de joc la adresa arădenilor, pe banii și nervii lor. Un for în care niște indivizi dintre care majoritatea habar n-au ce caută acolo și care sunt responsabilitățile demnității în care au ajuns puși de niște șefi de la partid, care în loc să aibă aplecări către administrarea cât mai eficientă a acestui oraș, fac jocuri politice mizerabile.

Și nu ne referim la careva anume, ci la toți la grămadă! Fiindcă asta sunt cei trimiși în Consiliul Local al Municipiului Arad, o grămadă de ridicători de mâini și de executanți de ordine de la partidele care i-au pus pe liste ca arădenii să-i trimită acolo.

Iar dacă nu-i așa, îndrăzniți să ne contraziceți! Cu argumente, vă rugăm! Vă rugăm să ne contraziceți, domnilor și doamnelor consilieri municipali, că sunteți altceva decât o grămadă de ridicători de mâini și executanți de ordine de la partid!

23 de indivizi și individe, dintre care doi ajung viceprimari, iar majoritatea dintre ceilalți 21, vreme de 4 ani de zile nu fac altceva, decât să ridice mâinile așa cum li se dictează de la partid. Dacă îi întrebi câte proiecte de hotărâri au propus într-un mandat (alții chiar în mai multe mandate), ridică din umeri ca niște inutili.

Iar astăzi am avut din nou o astfel de mostră de inutilitate a acestor indivizi în dreptul cărora scrie „consilier municipal”.

Primii pe lista noastră sunt cei de la USR-PLUS și PMP, care în dorința lor de a face un joc politic, și-au dat cu stângu-n dreptul ca niște amatori într-ale jocurilor politice.

Așa se face că un grup de consilieri ai alianței USR-PLUS și ai PMP s-au gândit ei să convoace o ședință de consiliu în care consilierul UDMR, Alexandru Meszar, să-și depună vezi-Doamne jurământul, fiindcă acesta lipsise la primele două ședințe de CLM din motive pe care le știe numai el. Și ce s-au gândit domnii de la USR-PLUS și PMP? Hai să-i facem noi un bine domnului Meszar și să-i acordăm șansa să-și depună jurământul în calitate de consilier, treabă care echivala cu preluarea mandatului de consilier. Ei bine, dacă stăm s-o luăm de bună treaba asta cu depunerea jurământului, nu putem să nu ne întrebăm „unde ardea?”. Deci, unde ardea, domnilor de la USR-PLUS și PMP? Care era urgența ca domnul Meszar să-și depună jurământul tocmai astăzi? De ce nu putea să facă treaba asta în următoarea ședință de CLM?

Bine, evident că n-o să așteptăm un răspuns de la aceștia și, chiar dacă ni l-ar da, nu l-am lua în serios. Iar asta fiindcă știm foarte bine că totul este de fapt un joc politic. De fapt, Meszar nu-și mai permitea să lipsească la încă o ședință, fiindcă legal îți pierzi mandatul dacă lipsești de trei ori consecutiv. În același timp, la mijloc mai este și jocul negocierilor pentru pozițiile de viceprimari, poziții care nu pot fi ocupate până când nu își preiau mandatele toți consilierii. Aceleași poziții de viceprimari pe care vedem că cei aleși nu reușesc nicicum să se înțeleagă. PNL ar vrea și ei minim un viceprimar. USR-PLUS vor și ei viceprimar, dar mai vor și ca PNL să nu aibă viceprimar. PMP și UDMR vor, la rândul lor, o poziție de viceprimar. Deci, practic, e bătaie mare pe cele două posturi.

Așa că, toată tevatura cu ședința CLM de astăzi, convocată de către cei de la USR-PLUS și PMP, n-a fost altceva decât gargară politică.

De partea cealaltă, stați liniștiți, că nu-i iertăm și nu-i menajăm nici pe cei de la PNL, PSD și UDMR. Adică trei partide care împreună dau 14 consilieri, cel puțin teoretic, fiindcă practic sunt 9 de la PNL, 3 de la PSD și 1 de la UDMR, adică 13, din moment ce Meszar n-a apucat să-și depună jurământul și să-și preia mandatul. Ei bine, nici măcar unul dintre cei 13 aleși n-au catadicsit să se prezinte astăzi la ședință. Fie ea și ședință convocată de cei de la USR-PLUS și PMP și având dedesupturi politice. Încă o dovadă a ceea ce spuneam anterior, anume faptul că acești aleși nu sunt altceva decât o adunătoruă de ridicători de mâini și executanți de ordine de la partid. Așa că, dacă partidele lor le-au spus să stea acasă, ei au stat acasă.

Astfel, ședința convocată de către cei de la USR-PLUS și PMP nu s-a mai ținut, din lipsă de cvorum, fiindcă au fost prezenți doar 10 consilieri și era nevoie de minim 12. 7 de la USR-PLUS, 2 de la PMP și Alexandru Meszar.

Nici măcar eternul Levente Bognar, cel care a fost viceprimar o grămadă de ani, poate prea mulți, n-a catadicsit să se prezinte la ședința în care colegul său de partid urma să-și preia mandatul. Bine, cumva nici nu ne miră acest lucru, iar asta din două motive. Primul este acela că numele lui Meszar a fost vehiculat ca fiind favorit pentru un post de viceprimar, adică un scaun pe care Bognar părea că a prins rădăcini. Al doilea motiv este acela că Levente Bognar o fi de la UDMR, dar suntem siguri că a „executat” în mulții ani cât a fost viceprimar mai multe ordine venite de la Gheorghe Falcă, decât de la UDMR.

Și, colac peste pupăză, ne trezim, în timp ce scriem aceste rânduri, și cu o poziție a celor din PNL, prin vocea proaspăt alesului consilier Mihai Pașca, care spune că „în consiliul local este nevoie de respect pentru colegi şi proceduri”. Iar noi întrebăm acum, care respect, domnule Pașca? Cel pe care consilierii PNL, PSD și cel al UDMR l-au arătat astăzi? Sau există mai multe categorii de „respect”? Probabil că da, există, după placul fiecăruia…

Nu vreți, totuși, să terminați cu aceste jocuri politice și să vă apucați de treabă? Iar întrebarea asta v-o adresăm tuturor celor aleși în aceste funcții, nu doar celor care au încercat un joc politic astăzi sau nu doar celor care au considerat că, dacă o ședință e convocată de către altcineva, decât șefii lor de partide, nu trebuie luată în considerare.

Aaa, iar după ce decideți să terminați cu prostiile astea, poate începeți să întocmiți și niște proiecte de hotărâri utile pentru Arad și pentru arădeni. Cu alte cuvinte, să și faceți ceva pentru bănuții pe care-i luați din indemnizații, adunări generale ale acționarilor și consilii de administrație, așa mulți sau puțini, cât or fi ei, fiindcă avem niște îndoieli că arădenii și-ar dori să vă „sponsorizeze” chiar și cu vreo sută de lei pe lună, doar ca să ridicați mânuțele când vi se șoptește în „cască” de șefii de partid.

P.S. – Și vă promitem că, dacă de la lansarea Arad Obiectiv și până în acest moment v-am cam „neglijat”, din motive obiective și „tehnice”, o să fim mai aproape de voi pentru a vă urmări activitatea și pentru a le arăta cititorilor noștri și celor care v-au votat cât sunteți de utili sau poate mai degrabă inutili acestui oraș. Iar colegii voștri de la județ să nu aibă impresia că vor fi tratați altfel decât meritați fiecare dintre voi sau chiar „la grămadă”, așa cum ridicați și mânuțele prin ședințe.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.