joi, 30 mai, 2024

CFR Cluj – Sepsi Sf. Gheorghe 1 – 2, Supercupa României merge la Sf. Gheorghe

Share

Sâmbătă seara pe cocheta arenă „Francisc Neuman” din Arad s-a disputat primul meci oficial al noului sezon de fotbal din România. S-au întâlnit echipele CFR Cluj și Sepsi Sf. Gheorghe. CFR Cluj este echipa mai galonată dintre cele două, clujenii au la activ opt titluri de campioni ai României (ultimele cinci consecutiv), patru Cupe și patru Supercupe. Sepsi Sf. Gheorghe are doar o Cupă a României.

Pe stadionul din Arad au fost prezenți 10.500 de spectatori. Pentru Galeria CFR-ului și a lui Sepsi au fost alocate câte 700 de bilete pentru fiecare. Galeria din Sf. Gheorghe a fost mai numeroasă și mai activă. Meciul a marcat două premiere pentru Arad și România. A fost prima finală de Supercupa României disputată la Arad și primul meci care a beneficiat de tehnologia VAR (Video Assistant Referee).

Au jucat formațiile:

CFR Cluj: Bălgrădean – Braun, Graovac, Matias, Camora – Bordeianu, Adrian Păun, Muhar – Deac, Dugandzic, Petrilă / Rezerve: Sava, Brucic, Roger, Yeboah, Betancor, Bălan, Hoban, Gîdea, Itu / Antrenor: Dan Petrescu

Sepsi Sf. Gheorghe: Niczuly – Dimitrov, Bălașa, Mitrea, Dumitrescu – Bărbuț, Aganovic, Nicolae Păun, Matei – Ștefănescu, Tudorie / Rezerve: Began, Ion Gheorghe, Francisco Santos, Ispas, Damașcan, Ciobotariu, Ninaj, Golofca, Rondon / Antrenor: Cristiano Bergodi

Arbitri: Adrian Cojocaru (Galați) – Valentin Avram (București) şi Ciprian Danşa (Satu Mare). Rezervă: Iulian Dima (București). Observator FRF: Nicolae Grigorescu (Timișoara).

Arbitri VAR: Istvan Kovacs (arbitru VAR), Mihai Artene (asistent VAR) şi Ovidiu Haţegan (suport VAR). Pentru Ovidiu Hațegan a fost primul meci în care a oficiat după infarctul suferit în luna aprilie a acestui an.

Autograful lui Dan Petrescu pentru cititorii AradObiectiv.ro
Autograful lui Dan Petrescu pentru cititorii AradObiectiv.ro

 

Meciul a început practic de la 1 – 0 pentru clujeni, scorul a fost deschis în minutul doi de Adrian Păun cu un șut din careu în urma unei pase de la Dugandzic. În continuare meciul este dominat de CFR Cluj cu ocazii mai notabile în minutele 28 și 31. Galeria UTA-ei plasată, la tribuna a doua, intră în scenă în minutul 21 cu: UTA Arad, UTA Arad, acoperind cele două galerii ale combatantelor aflate la cele două peluze, care au scandat mesaje cu tente etnice. Galeria arădeană a avut meciul ei, cu un banner împotriva lui Falcă și Meszar, considerați vinovați de tărăgănarea discuțiilor cu grupul de potențiali investitori la UTA, Simion Apreutese, Cătălin Juncan, Marius Grada și Rudolf Vizental.

CFR a dominat prima repriză, Sepsi a răspuns doar în minutul 17 și 31 cu ocaziile lui Matei și Nicolae Păun. În prelungirile primei reprize a venit egalarea, în urma unei centrări a lui Dimitrov a marcat Cosmin Matei.

În repriza a doua Sepsi a fost echipa mai prezentă în joc. A avut o mare ocazie în minutul 67 ratată de Tudorie. Notăm o ocazie și de partea echipei clujene în minutul 79, rezolvată în extremis de Mitrea. În minutul 85 Sepsi preia conducerea, înscrie Rondon cu capul, fost jucător la CFR Cluj, din centrarea lui Ștefănescu.

Echipa din Covasna câștigă Supercupa României, al doilea său trofeu după Cupa României câștigată în urmă cu două luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Din aceeași categorie

Noutăți