marți, 23 iulie, 2024

Cele mai bune eseuri la concursul „Imigrant în Arad, experiențe împărtășite”, premiate

Distribuie articolul

Cele mai bune eseuri participante la concursul lansat în cadrul proiectului „Imigrant în Arad, experiențe împărtășite” au fost premiate azi la sediul Consiliului Județean Arad. Concursul a avut ca temă „Migranții sunt oameni ca noi. Cum îi ajutăm să se integreze?” și și-a propus să contribuie la educația interculturală și să aducă în atenția tinerilor problema integrării migranților.

Concursul de eseuri a fost precedat de trei întâlniri care au avut loc la Universitatea Aurel Vlaicu, Colegiul Elena Ghiba Birta și Colegiul Național Preparandia Dimitrie Țichindeal, în care studenți din străinătate care au ales să se stabilească la Arad au împărtășit experiențele lor de integrare.

„Imigrant în Arad, experiențe împărtășite” este o parte a proiectului din fonduri europene EU Belong, câștigat de Consiliul Județean Arad, care are ca scop implementarea unei strategii eficiente pentru integrarea migranților.

Elevii premiați pentru cele mai bune eseuri sunt:

– Bîte Tudor

– Stănilă Andreea

– Iacobuț Maria-Xenia

Toți trei sunt elevi  în clasa a XI-a la Colegiul Elena Ghiba Birta.

Dr. Andrei Ando, directorul Direcției Comunicare, Strategii și Administrație Publică, a declarat: „Acest concurs și întâlnirile care l-au precedat sunt esențiale pentru a promova înțelegerea și empatia în rândul tinerilor noștri. Migranții sunt oameni ca noi, iar integrarea lor în societatea noastră nu este doar un act de umanitate, ci și un pas necesar pentru a construi o comunitate puternică și diversă. Ne bucurăm că prin proiectul „Imigrant în Arad, experiențe împărtășite” putem să aducem în prim-plan aceste povești de viață și să educăm tinerii în spiritul toleranței și respectului reciproc”.

Distribuie articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Din aceeași categorie

Noutăți