Campanie de prevenire a accidentelor produse prin electrocutare, în sectorul transporturilor feroviare

Național Știri Arad

Scris de Arad Obiectiv

În perioada iulie 2020 – ianuarie 2021, Inspectoratul General al Poliţiei Române, prin Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii, desfășoară o campanie la nivel national, pentru prevenirea accidentelor produse prin electrocutare în sectorul transporturilor feroviare. Campania își propune  conștientizarea populaţiei cu privire la riscurile determinate de nerespectarea regulilor și normelor de conduită în incinta stațiilor CF, triaje și zonele adiacente.

În vederea prevenirii acestor accidente, cauzate de necunoașterea sau ignorarea  pericolului reprezentat de apropierea de rețeaua de înaltă tensiune, polițiștii din cadrul Inspectoratului de poliție Județean Arad – Compartimentul de Analiză și Prevenirea Criminalității, împreună cu polițiști din cadrul Serviciului Județean Poliție Transporturi Arad și ai Postului de Poliție Transporturi Feroviare Curtici au desfășurat o activitate preventivă  în zona gării din orașul Curtici. Cu această ocazie polițiștii au dialogat mai ales cu persoanele tinere, care au fost informate despre particularitățile rețelei electrice de înaltă tensiune și  pericolul electrocutării la care se expun din  dorința de a se fotografia într-o ipostază inedită.

Activitățile de prevenire vor continua pe tot parcursul anului, în toate gările din județ.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.