Bun venit în Delta Gaiului! Locul de „vis”, unde puteți admira diferite specii de „rahați”, broaște, mormoloci și mirosuri „îmbietoare” | Foto-Video

Știri Arad

Scris de Andrei Fuliaș

De atâția ani de zile, ne-am obișnuit cu o sumedenie de lucrări de proastă și foarte proastă calitate. Iar acest lucru este valabil, fie că vorbim despre lucrările din municipiul Arad, fie de alte localități din județ, fie de lucrări din ograda Consiliului Județean. Este la ordinea zilei să dăm de câte o lucrare executată în cel mai execrabil mod posibil, ajungând astfel într-o situație în care pur și simplu nu ne mai miră atunci când dăm de câte o lucrare precum este cea despre care scriem acum. Dar, chiar dacă nu ne mai miră, asta nu înseamnă că nu ne revoltă.

Vorbim de această dată despre canalizarea din cartierul arădean Gai, o canalizare care refulează deja de ani de zile și care efectiv îi duce în pragul disperării pe locuitorii din zonă. De ani de zile, această canalizare prost făcută refulează la fiecare ploicică, iar acum, după cum puteți vedea și dumneavoastră în materialul video de mai jos, refulează chiar și când nu plouă. Despre această canalizare noi am mai scris, chiar dacă în altă publicație, Arad Obiectiv fiind un proiect născut de curând. Am mai scris chiar și în trecut, atunci când toată zona respectivă era inundată după o amărâtă de ploaie. Au scris și alți colegi de-ai noștri pe parcursul anilor și ne amintim și acum modul în care oamenii se plângeau că le iese efectiv rahatul prin curți.

Ne aflăm, iată, în 2020, la ani de zile de când a fost făcută această lucrare de canalizare. Ani de zile de când autoritățile s-au dovedit a fi incapabile sau dezinteresate să rezolve această problemă. Și problema din Gai nu este singulară, dar știm cu toții acest lucru.

În octombrie 2016, o doamnă care locuiește în zona cu pricina, din cartierul Gai, ajunsă deja în pragul disperării, posta pe Facebook un mesaj prin care făcea haz de necaz de situație.

„În octombrie cu barca și în decembrie ne deschidem patinoar”, scria doamna Paula Pașca în 16 octombrie 2016, adăugând și două fotografii cu zona inundată.

Patru ani mai târziu, aceeași doamnă postează scrie un mesaj asemănător, tot pe Facebook: „Plouă tare afară”.

Numai că, de această dată, Paula Pașca, dar și vecinii acesteia, s-au săturat de situație și intenționează să-și caute dreptatea. Am luat legătura cu aceasta să vedem dacă este vorba despre aceeași problemă ca și în anul 2016.

„Da, este aceeași problemă. Acum merg la Compania de Apă, cu un ultimatum. După-amiază stabilesc cu avocatul ce are nevoie. O să îi dau în judecată. Și urmează Primăria”, ne-a explicat doamna Paula Pașca.

Văzând imaginile, atât cele de astăzi, cât și cele de acum patru ani, dar și altele de pe parcursul atâtor ani de zile, trebuie să spunem că n-am vrea să fim în locul acestor oameni. Nici nu ne putem imagina cât de îngrozitor poate să fie mirosul ce plutește în aer în zona respectivă. Nu ne putem imagina ce nervi de oțel pot avea acești cetățeni, ca să reziste în situația asta atâția și atâția ani.

Acești oameni sunt efectiv bătaia de joc a administrației locale, o administrație incapabilă sau total dezinteresată de a rezolva această chestiune. Este de neconceput cum o astfel de lucrare a fost atât de prost făcută încă de la început. La fel de neconceput este și cum nu s-a putut, nu s-a vrut sau nu s-a găsit o rezolvare.

Noi sperăm ca oamenii să nu ezite și nu doar să amenințe că își vor căuta dreptatea în instanțe, ci chiar să o și facă. Este cazul ca, după atâția ani, cineva să plătească pentru această dovadă de incompetență. Din păcate, însă, ne temem că „plata” se va face tot pe spatele nostru, al cetățenilor, din taxele și impozitele noastre, nu din buzunarul celor direct responsabili.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.