Bibarț promite că banii vor veni la UTA, dar totuși se tărăgănează lucrurile, iar o parte din afirmațiile primarului nu se prea leagă

Sport

Scris de Andrei Fuliaș

Scriam în urmă cu cinci zile despre cum Alexandru Meszar, conducătorul clublui UTA, se plângea referitor la faptul că Primăria Municipiului Arad nu a virat nici măcar un leu în conturile echipei fanion a Aradului, în ciuda promisiunilor repetate făcute de primarul Călin Bibarț.

Întrebat atunci despre ce s-ar putea întâmpla dacă Primăria nu va da drumul banilor către UTA, Meszar a spus că nu vrea să se gândească la așa ceva și că, dacă într-adevăr nu vor veni banii, UTA va înceta să mai existe.

„Nu îmi vine să cred acest lucru. Dacă se va întâmpla, nu vom putea exista. Mai rezistăm, dar un timp foarte scurt. Eu cred că noi, Aradul, ne regăsim într-o parte a țării unde gentlemen’s agreement-ul funcționează. Când am făcut echipa, bugetul și planul pentru acest sezon, noi ne-am bazat pe sumele promise public. Nu vreau să cred că aceste sume nu vor ajunge la club”, declara Alexandru Meszar pe 17 septembrie.

La abia cinci zile după acel semnal de alarmă tras de conducerea UTA-ei, apare și prima reacție a Primăriei Aradului, una despre care noi am spune că este un fel de „dus cu zăhărelul”.

„Primarul municipiului Arad, Călin Bibarț dă asigurări că atât UTA cât și FCC Baschet Arad vor beneficia de finanțarea promisă de municipalitate.  Astfel, pe ordinea de zi a ședinței ordinare a acestei luni, programată să aibă loc în data de 30 septembrie, se va afla proiectul de hotărâre privind alocările bugetare necesare funcționării celor două cluburi private. În cazul în care până la respectiva dată, Primăria Arad nu va primi un răspuns favorabil din partea Consiliului Concurenței, atunci finanțarea cluburilor se va face prin bugetarea Centrului Municipal de Cultură”, se arată în comunicatul emis de biroul de presă al Primăriei Municipiului Arad.

Înainte de a comenta și noi cele transmise de primărie, ne vedem nevoiți să reamintim ceea ce a spus chiar și Alexandru Meszar, anume că, dacă banii vin prea târziu, UTA nu îi va mai putea cheltui, iar la finalul anului va trebui să îi dea înapoi.

Dacă vom primi bănuții în octombrie sau noiembrie, vom ajunge în situația în care să nu-i putem cheltui. Știe toată lumea că banii necheltuiți până pe 15 decembrie, trebuie dați înapoi. Atunci managementul clubului va fi defectuos, fiindcă nu vom reuși să cheltuim banii”, mai spunea Meszar joia trecută.


Citește și: Primăria a promis bani pentru UTA, dar nu s-a mai dat nimic și e tăcere. Conducerea clubului se teme de un eventual colaps financiar


Deci, să comentăm și noi puțin comunicatul Primăriei. Așadar, ni se spune că Primăria așteaptă un răspuns favorabil din partea Consiliului Concurenței cu privire la finanțare. Dar noi ne amintim că același primar Călin Bibarț anunța, în urmă cu ceva vreme, că există soluție clară de finanțare și că totul este legal. Atunci de ce se așteaptă un răspuns de la Consiliul Concurenței?

În același timp, ni se transmite că finanțarea UTA-ei și a celor de la FCC Baschet Arad ar urma să fie votată de consilierii municipali într-o ședință ce va avea loc pe 30 septembrie. În primul rând, pe 27 septembrie avem alegeri locale, astfel că nouă ne este cam greu de crezut că la numai trei zile de la alegeri, va exista un nou Consiliu Local Municipal. Bine, asta dacă până atunci vine vreun răspuns de la Consiliul Concurenței, lucru care, din nou, e puțin probabil, din moment ce nu a venit până acum.

Pe urmă, ni se spune că, dacă cumva răspunsul de la Consiliul Concurenței nu va fi unul favorabil, deși nu se pomenește nimic despre ce se întâmplă dacă răspunsul nu vine, sau dacă vine peste cinci luni, de exemplu, atunci finanțarea se va face prin bugetarea Centrului Municipal de Cultură. O altă „fumigenă”, am spune noi, fiindcă din nou va fi nevoie de votul consilierilor… consilieri care nu știm când își vor prelua mandatele. Unde mai punem la socoteală și faptul că, deocamdată nimeni nu știe componența viitorului CLM, astfel că nimeni nu poate da asigurări că viitorii consilieri vor vota proiectele așa cum vrea viitorul primar, care probabil va fi tot Bibarț.

Și nu putem să nu ne întrebăm, dacă tot ni se aruncă în față soluția finanțării prin Centrul Municipal de Cultură, de ce nu s-a făcut asta până acum? Sau se așteaptă intenționat ca banii să fie dați mult prea târziu, astfel încât să nu poată fi cheltuiți și să se întoarcă la Primărie?

În final, noi spunem că, indiferent câte promisiuni mai face primarul Călin Bibarț, până la momentul actual primarul nu și-a respectat promisiunea făcută acum câteva luni, de a ajuta financiar clubul UTA.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.