Balint, nemulțumit de modul în care a arătat echipa cu Poli Iași, mai ales pe faza defensivă. Antrenorul nu dă vina pe gazonul prost pentru evoluția unora dintre jucători

Sport

Scris de Andrei Fuliaș

După partida încheiată cu scorul de 2-3 în favoarea celor de la Poli Iași, antrenorul Gyuszi Balint s-a arătat destul de nemulțumit de modul în care elevii săi au tratat fazele defensive, dar și de abordarea întregii partide din punct de vedere al determinării.

Întrebat de către jurnaliști dacă cumva crede că formația aliniată a fost una dintre cauzele înfrângerii, Balint a explicat că nu neapărat aceasta este cauza, lăsând de înțeles că mai degrabă atitudinea jucătorilor, asta în contextul în care tehnicianul spune că a pregătit meciul pentru o victorie.

„Nu neapărat. Până la urmă și în etapele trecute am avut o asemenea formație aliniată. Din păcate am suferit pe acest moment defensiv, am suferit la organizare defensivă, lucru nespecific nouă. Dar dureros este că, din păcate, am pierdut acest meci în primul rând pentru că am întâlnit o echipă mai montată, mai determinată, cu mai mult spirit decât noi. Știți că eu pun foarte mare preț pe acest lucru, iar pentru mine acesta este cel mai dureros aspect al acestei înfrângeri. Este și o lecție, bineînțeles, fiindcă suntem totuși la început de drum în acest campionat al primei ligi. Au fost foarte multe voci, săptămâna trecută, care ne dădeau ca favoriți cert, dar eu știam foarte bine ce fel de meci vom avea. Am avertizat asupra acestui lucru, chiar dacă mi-am dorit foarte mult și tot ceea ce am lucrat săptămâna trecută a fost orientat către scopul victoriei. Din păcate nu am funcționat așa cum mi-aș fi dorit în niciun compartiment și pe niciun moment al jocului. Vulnerabilitate pe momentul defensiv, spații mari, lucruri care, din păcate, ne-au costat cele trei puncte”, a explicat Gyuszi Balint imediat după terminarea partidei de pe Arena „Francisc Neuman”.

Ulterior, tehnicianul UTA-ei a fost întrebat și dacă, după părerea sa, starea vizibil proastă a gazonului este de vină pentru evoluția slabă a unor jucători, gazon din care s-au rupt o mulțime de brazde începând chiar din minutul 3 al partidei.

„Este clar că greșelile tehnice au fost influențate în primul rând de această prcipitare, care cred că a apărut în urma unei dorințe prea mari de a câștiga acest joc. Este adevărat că și gazonul poate influența abilitățile tehnice ale jucătorilor, dar cu siguranță nu este o scuză. Sper ca cei responsabili cu întreținerea gazonului să reușească să facă acest gazon să fie mai bun în perspectiva meciurilor următoare pe care le vom disputa pe stadionul Francisc Neuman. Dar nu asta este principala noastră preocupre, principala noastră preocupare este să îmbunătățim foarte multe aspecte care astăzi s-au evidențiat ca fiind vulnerabilități și, bineînțeles, să găsim cauzele pentru care există această diferență între modul în care am arătat la ultima etapă și ceea ce s-a văzut acum în multe momente ale meciului”, a mai declarat Balint.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.