sâmbătă, 13 iulie, 2024

Balint, despre meciul cu Poli Iași, situația noilor veniți, atmosfera din vestiar și situația terenurilor de antrenament

Distribuie articolul

Antrenorul UTA-ei, Laszlo Balint a prefațat partida de duminică, ce va fi disputată pe Arena „Francisc Neuman”, împotriva celor de la Politehnica Iași, vorbind într-o conferință de presă despre mai multe aspecte din cadrul echipei.

Antrenorul Bătrânei Doamne spune că echipa are neapărată nevoie de o victorie și că echipa a progresat din toate punctele de vedere. Totodată, Balint este convins că fotbaliștii săi sunt determinați și că vor da totul pe teren, duminică seara, de la ora 18:45, meci care va fi transmis în direct și de canalele Digi Sport, Telekom Sport și Look Sport.

„Avem nevoie neapărat de o victorie și, tocmai de aceea, în ultimele zile cam tot ce am făcut, cam tot ce am discutat în vestiar, tot ce am planificat în acest ciclu săptămânal a fost în această direcție. Ne dorim să ajungem cât mai bine din toate punctele de vedere la ora startului jocului de duminică, în așa fel încât la ultimul fluier să putem să ne bucurăm. Poli Iași este o echipă imprevizibilă, cu momente și momente în joc, dar este foarte important ceea ce vom face noi. Eu cred că suntem pe un drum bun în ceea ce privește constanța jocului nostru, evoluția noastră. Progresăm pe momentele jocului, progresăm și la capitolul omogenitate. Băieții se simt din ce în ce mai bine și asta se și vede faptic, dar și din feedback-ul pe care l-am primit de la ei și cred că lucrurile sunt în direcția cea bună. Sunt convins că și din punct de vedere al determinării, al atitudinii, vom fi la un nivel foarte bun, pentru că i-am simțit pe băieți foarte hotărâți. Am simțit acea dezamăgire de după meciul de la Pitești, când am fost cu toții nemulțumiți de deznodământul meciului, de faptul că am reușit să obținem doar un punct și tocmai de aceea sper să canalizăm toată această energie către scopul de a obține toate punctele în meciul de duminică, împotriva celor de la Iași”, a declarat Gyuszi Balint.

Jucătorii, foarte motivați

Întrebat de jurnaliștii prezenți cu privire la situația lui Valentin Buhăcianu, respectiv despre căderea lui de după meciul de la Pitești, dar și despre revenirea mentală a celorlalți jucători, Balint a replicat: „Buhăcianu cade, se ridică, nu e o problemă. Vali a reacționat foarte bine zilele acestea. Chiar astăzi am avut un antrenament specific și mi-a plăcut tare mult modul în care s-a implicat și realizările pe care le-a avut. Toată lumea, de fapt, a avut această atitudine, nu numai Vali. Tocmai de aceea spun că-i simt foarte bine pe băieți. Suntem pe drumul cel bun. Mai avem două antrenamente în care să punem la punct anumite detalii în ceea ce privește strategia noastră, pentru că va fi foarte important să știm să ne apărăm în timp ce atacăm și să știm să atacăm în timp ce ne apărăm. Va trebui să fim echilibrați. Ne dorim să câștigăm acest meci. Ne dorim din tot sufletul nostru să bifăm prima victorie în prima ligă, dar trebuie să fim inteligenți, să fim echilibrați în fiecare secundă a jocului, pentru că Iașiul a demonstrat că poate să fie o echipă periculoasă, o echipă care să dezvolte jocul, să apară la finalizare și ați văzut și dumneavoastră că are în lot jucători capabili de execuții, care să surprindă, iar atunci trebuie să fim foarte atenți în fiecare compartiment”. 

Nou veniții la echipă, la nivel diferit de pregătire

În cadrul conferinței de presă, jurnaliștii au ridicat problema ultimilor jucători veniți la echipă, principalii vizați fiind Pleașcă și Klapan, respectiv nivelul lor de pregătire la momentul actual și când vor putea bifa primele minute oficiale.

„Sunt la nivel diferit. Toți acești jucători sunt la un nivel diferit, pentru că au venit în momente diferite la echipă. Începând cu partea fizică, în special în ceea ce privește tonusul de joc, lipsa jocurilor oficiale se simte foarte mult la nivel individual. Ați văzut că și la nivel colectiv am simțit acest aspect. În primul rând, jocul de ieri (n.red. – amicalul împotriva celor de la Cermei) a avut în primul rând acest obiectiv, să prindă și acești jucători cât mai multe minute, chiar dacă în compania unui adversar de eșalon inferior. Le mulțumesc din nou celor de la Cermei că au acceptat invitația noastră de a juca acest meci de pregătire, pentru că pentru noi a fost mult mai important să verificăm anumite aspecte care, la acest moment, trebuiau verificate”, a declarat antrenorul UTA-ei.

În ceea ce privește ideea de a programa câte un meci amical între meciurile oficiale, pentru a le da minute cât mai multor jucători și pentru a-i aduce la un nivel cât mai bun, Balint spune că „Asta este în funcție de programare. Vedeți că acum ne-a permis această distanță dintre meciul de la FC Argeș și meciul pe care îl jucăm acasă, împotriva celor de la Iași. Această perioadă puțin mai lungă ne-a permis să programăm acest meci de pregătire. În același timp este adevărat că sunt utile, dar pe de altă parte implică și anumite riscuri, pentru că eu nu vreau ca la un meci să se menajeze cineva, iar atunci automat acest ritm de joc, chiar dacă împotriva unui adversar de nivel inferior, poate implica risc de accidentare mai mare decât la antrenament.

Bustea nu va juca duminică

În ceea ce îl privește pe Cristian Bustea, marcatorul arădenilor în meciul de la Pitești, dar care a ieșit de pe teren în minutul 19, acuzând o problemă medicală, Gyuszi Balint spune că este în regulă, că nu are o problemă gravă, fiind vorba despre o oarecare recidivă, însă totuși nu va conta pe el pentru partida de duminică.

„Krini (Cristian Bustea) nu are nimic grav, din fericire. Eu chiar l-am felicitat că a ieșit din meci imediat ce a simțit acea jenă. Pe fondul unei cicatrici mai vechi, dacă vă aduceți aminte și toamna trecută a suferit o micro leziune lângă acea cicatrice veche, iar acum din nou a avut un duel umăr la umăr, a fost dezechilibrat, s-a sprijinit foarte tare pe picior, după care a urmat un sprint de vreo 40 de metri și a resimțit acea jenă acolo. A ieșit din joc și a preferat să nu se agraveze situația. Este clar că pentru acest meci, împotriva celor de la Iași, nu este valid din punct de vedere medical, tocmai în ideea de a nu risca nimic mai grav cu el, dar sper să ne putem baza pe el în etapa următoare”, a explicat Balint.

Atmosfera este foarte bună, iar presupusele probleme cu anumiți jucători nu există

În spațiul public au apărut diferite comentarii și discuții despre o eventuală nemulțumire a portarului Florin Iacob, titular incontestabil în poarta UTA-ei pe aproape tot parcursul sezonului trecut, dar care în acest sezon nu a prins nici măcar un minut oficial. Mai mult, la ultima partidă, Iacob nu a fost nici măcar pe banca de rezerve. Balint a explicat situația, vorbind în același timp și despre Florin Ilie, cel care a greșit la golul marcat de argeșeni și care se presupune că ar fi fost certat de antrenor.

„Eu m-am amuzat foarte tare când am văzut că s-au născut niște speculații potrivit cărora eu sunt în conflict cu Iacob și că tocmai de asta n-a fost nici pe bancă la meciul de la Pitești. Iacob este foarte bine. Este acest context în care am fost obligați să începem cu Horațiu Moldovan titular la meciul cu Viitorul. Horațiu Moldovan a făcut niște meciuri foarte bune. În continuare, din punct de vedere al juniorilor, pe partea de strategie, suntem constrânși să jucăm. Dar nu este vorba numai de strategie, ci și de randamentul lui Horațiu. Și atunci, împreună cu antrenorul de portari, am hotărât ca cei doi, Balauru și Iacob, care sunt doi portari valoroși inclusiv pentru nivelul primei ligi, dar pe lângă asta sunt și băieți de caracter, să facă cu schimbul pe bancă, câte două etape. Deci, primele două etape a fost Iacob pe bancă, iar la Pitești și la meciul cu Iașiul va fi Balauru. Sunt chestii de strategie, sunt chestii pe care le discutăm în cadrul staff-ului, chestii pe care le expunem jucătorilor, pentru a înțelege direcția către care mergem. Cum am spus, cumva mă amuză, dar pe de altă parte aceste lucruri nu fac deloc bine, pentru că sunt niște lucruri care, interpretate greșit, dau naștere unor conflicte artificiale. Apar de nicăieri aceste lucruri, inflamează spiritele, în condițiile în care efectiv, la acest moment, nu este cazul. Atmosfera este foarte bună. Inclusiv cu Ilie am avut o discuție. Nu e nimeni supărat pe Ilie. Până la urmă, în momentul în care câștigăm, câștigăm toți. Și acolo a fost o greșeală (n. red. greșeala lui Ilie de la meciul cu FC Argeș) care putea fi evitată chiar mai sus, de la faza incipientă a construcției adversarului. Dar, asta este, iar noi trecem peste toate și este foarte important ca, în momentul în care apar aceste greșeli, să le analizăm și să le discutăm împreună, să nu vorbim pe la colțuri, să fim bărbați, să ne uităm ochi în ochi și să căutăm calea către progres, să eliminăm aceste greșeli și să încercăm să fim mai buni. Simplu!”, a explicat tehnicianul arădenilor.

Întrebat dacă vreunul dintre cei doi portari, Iacob sau Balauru, a cerut să fie cedat în această perioadă, fie transferat, fie sub formă de împrumut, pe motiv că nu joacă la UTA, Gyuszi Balint a reacționat oarecum contrariat: „Nu știu de unde apar aceste discuții. Nu! E simplu. Este lotul pe care îl știți și voi, ne bazăm pe absolut toată lumea. O spun din nou, acest campionat de primă ligă este o competiție de anduranță, o competiție în care este nevoie de absolut fiecare la potențial maxim. Și atunci, interesul nostru este ca toată lumea să înțeleagă că, noi, toți suntem în aceeași barcă și vâslim în aceeași direcție”.

Plimbați de pe un teren pe altul

Alexandru Meszar a declarat joi, în cadrul unei conferințe de presă ce a precedat-o pe cea în care a vorbit antrenorul Laszlo Balint, că noul stadion încă are destule probleme și că, deocamdată, rezolvarea lor parte departe.

În același timp, Balint a explicat și el care este situația terenurilor pe care fotbaliștii UTA-ei trebuie să se antreneze. Sau cel puțin unde ar trebui să se antreneze.

„Mâine și poimâine, pentru că avem nevoie de teren bun. Din păcate, ați văzut că sunt niște lucrări la ICRTI. Din păcate, ați văzut că și la Sânnicolau suprafața nu este cea mai bună. Asta este situația. Vom face tot posibilul să menajăm pe cât posibil terenul vineri și sâmbătă, dar avem nevoie să pregătim anumite detalii în ceea ce privește strategia tactică pentru meciul de duminică. Nici suprafața de la Motorul 2 nu este dintre cele mai bune, nici dimensiunile terenului nu sunt unele prea bune pentru un antrenament tactic, în care vrei să pregătești atacul pozițional. Sper din tot sufletul să se remedieze cât se poate de repede această situație, pentru că e un impediment”, a încheiat antrenorul UTA-ei, Gyuszi Balint.

Distribuie articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Din aceeași categorie

Noutăți