UTA a învins-o pe CSU Craiova, într-o atmosferă electrizantă, miile de fani arădeni având parte în sfârșit de bucuria binemeritată

Într-o atmosferă fantastică UTA Arad – Universitatea Craiova 1 - 0

Sursă imagine: © AradObiectiv.ro

Sport

Scris de T.F.O.

Un meci între două echipe de tradiție din România. Un meci între două echipe de poveste din fotbalul românesc. O tempora!

Lady UTA, Campioana Provinciei, echipa lui Petschowski, a lui Domide şi a altor mulţi îngeri din orașul de pe Mureş” spunea cândva Fănuș Neagu despre UTA. Și a continuat: „Lady UTA, nobila echipă a lui Neumann, care odată trezită din amorţire va face adversarii să se roage în genunchi să nu-i bată cu mai mult de două goluri diferenţă.”

Și tot Fănuș Neagu, acest frumos nebun al fotbalului românesc despre Universitatea Craiova: “Craiova Maxima nu se va mai repeta în veci de veci şi rânduri de vieţi. Acei fotbalişti erau aşa de mari, aşa de frumoşi şi aşa de talentaţi, încât geniul lor fotbalistic nu s-a mai întrupat, încă, atât de desăvârşit în nici unul dintre urmaşii lor.”

Arad 14 august 2021, pe arena „Francisc Neuman” cu peste 8.000 de spectatori, la o temperatură înaltă la propriu și la figurat, au evoluat formațiile:

UTA Arad: Fl. Iacob – Tomozei, Erico, Medjimorec, Baravykas – Batha, Passaglia – Roger, Ubbink, Miculescu – I. Hora. Rezerve la UTA: portar Balauru / Benga, Bustea, Isac, Antal, Shlyakov, Vuckevic, Vorobjovas și Dangubic. Antrenor: Laszlo Balint.

Craiova: Pigliacelli – Vlădoiu, Găman, Screciu, Bancu – Nistor, Mateiu, Fedele – Vînă, Markovic, Gustavo. Rezerve la Craiova: portar Lazar / Mitran, Bălașa, Baiaram, Mărieș, Vătăjelu, Bălașa, Căpățînă, M. Constantin, N. Constantin. Antrenor: Laurențiu Reghecampf.

Arbitri: Adrian Cojocaru (Galaţi) / Ovidiu Artene (Vaslui) și Gabriel Stroe (Piteşti).

UTA a început cu schimbări față de meciul precedent pierdut la Botoșani. Fundașii laterali au fost schimbați și în atac a reintrat Hora.

Echipa arădeană a început mai bine punând presiune pe craioveni. În minutul 10 a ajuns la stadion și galeria craioveană, primită cu apelativele de rigoare de galeria arădeană. Trebuie menționat că, de la început până la sfârșit, aportul publicului la victoria echipei UTA a fost de necontestat. A fost o atmosferă incredibilă care a împins de la spate echipa arădeană. Nu s-a inventat nota care ar trebui acordată acestui minunat public.

Meciul a fost animat în continuare, în minutul 10 primul șut pe poarta arădeană prins de Iacob. UTA răspunde prin Miculescu, șutul este deviat și prinde Pigliacelli. Apoi începe sarabanda cartonașelor galbene. Arbitrul Cojocaru i-a acordat primul lui Vână, pentru o simulare în careu. Arbitrul gălățean Adrian Viorel Cojocaru a intrat în colimatorul spectatorilor, care au simțit că acesta o ajută discret pe Universitatea Craiova.

În minutele 22 și 29 au mai primit cartonașe galbene Roger și, respectiv, Batha. Mai notăm o ocazie mare ratată de UTA în minutul 25, pe o recuperare a lui Hora cu pătrundere în careu a lui Roger și finalizare peste poartă a lui Ubbink. Și Craiova a avut o ocazie mare în minutul 33 la centrarea lui Nistor, cu Markovic reluând peste poartă din poziție bună. O primă repriză echilibrată cu vioara întâi publicul arădean. Repriza a doua a fost mult mai animată din toate punctele de vedere.

A debutat cu presing al echipei gazdă care a pus constant presiune pe oaspeți. UTA mai primește un cartonaș galben, Baravykas în minutul 50, arbitrul Cojocaru intrând definitiv în „grațiile” publicului. Dacă arbitrul a fost primit cu aplauze, acum s-a ajuns la ură! Mai mult, în minutul 63 Miculescu este accidentat grav, fără ca arbitru să acorde cartonaș galben. Miculescu a și fost înlocuit cu Isac. Tot în acest minut și Antal a intrat în locul lui Ubbink. În minutul 68 a fost accidentat și Tomozei, fiind înlocuit de Vuckevic. Mașinuța de intervenție a stadionului: AR-01-UTA, a avut foarte mult de lucru pentru jucătorii arădeni, probabil la final a și terminat benzina!

Gol UTA în minutul 69. Nou intrații din repriza secundă au contribuit la gol. A centrat Vuckevic și Liviu Antal a trimis senzațional cu o lovitură de cap sub transversală. Atmosfera pe stadion a atins cote incendiare. A fost incredibil.

După gol Craiova este mai activă, dar UTA stăpânește bine situația. Craiova mai are două situații de gol în minutele 72 și 73, dar fără rezultat. UTA răspunde cu șuturile lui Batha și Isac, ultimul intrat bine în meci.

Echipa arădeană gestionează bine situația în ciuda asaltului și presiunii oaspeților. Cojocaru arată șapte minute de prelungire (au fost nouă în final)! În minutele de prelungiri, pe fondul neputinței oaspeților, Nistor vrea să dărâme tribuna oficială, șutând în copertină după fluierul arbitrului. A primit cartonaș galben!

Într-o atmosferă senzațională tot stadionul cântă, atât înainte cât și după fluierul final, pentru victoria echipei UTA. Meci greu și victorie muncită.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.