Astăzi începe „Promenada Inimilor 2021”

Știri Arad

Scris de Arad Obiectiv

Cluburile Rotary Arad şi Rotary Arad Cetate , împreună cu Societatea Română de Cardiologie și Fundația Română a Inimii continua tradiția, deruland in perioada 25.09-02.10.2021, programul „Promenada Inimiilor 2021”, cu ocazia Săptămânii Mondiale a Inimii, pe un traseu amenajat pe faleza Muresului cu sprijinul Primariei Municipiului Arad.

Programul „Promenada Inimilor” este un proiect de amenajare a unui traseu accesibil ce îşi propune ca în această perioadă atipică, să  incurajeze păstrarea unui stil de viață cât mai sănătos, reamintind tuturor că activitatea fizică (cu respectarea distanțării), minim 30 de minute pe zi, este cel mai bun mijloc de prevenţie a bolilor cardiovasculare.

„La fiecare 30 de minute, un român face infarct miocardic. Unul din trei români suferă de hipertensiune arterială. Şapte milioane de români suferă de una dintre manifestările generalizate ale bolilor cardiovasculare. Toate aceste boli pot fi prevenite, iar mişcarea zilnică este elementul central al optimizării  modului nostru de viaţă. Noi ne-am pus inima la treabă. Tu ce faci?”, spune Dan Gaiţă – profesor de cardiologie și membru Rotary.

În acest an, respectând distanțarea fizică, aradenii sunt invitaţi să parcurgă individual traseul circular  cu lungime de 2 km delimitat de pasarela peste Mures – Podul verde-  până la Hotelul Coandi. Pentru a încuraja parcurgerea traseului, în data de 03.10.2021, se va organiza o tombola,  la care doritorii se pot înscrie,  prin postarea pe pagina de facebook a evenimentului a unui mesaj din care sa rezulte parcurgerea traseului( ex. screenshot cu numărul de paşi sau o poza facută în orice punct al traseului marcat pe malul Mureşului cu condiţia sa fie evidenţiată în poza imaginea inimii marcată pe traseu).

Detalii despre eveniment si premiile oferite la tombola gasiti pe pagina evenimentului https://fb.me/e/3OV4RQbO0

Programul inţiat de Fundaţia Irlandeză a Inimii şi implementat deja în peste 10 ţări europene, ,,Promenada Inimilor” a avut un succes răsunător şi printre români. În România, programul a fost lansat în 2013, în ultimii ani participând mii de persoane în lupta bolilor cardiovasculare. In anul 2021 Aradul se altura numersoaselor orase din Romania in care se desfasoara proiectul precum :  Alba Iulia, Alexandria, Baia Mare, Barlad, Bistrița Nasaud, Botoșani, Brasov, Bucuresti, Caransebes, Caracal, Calarasi, Chișinău, Cluj-Napoca, Constanta,Dej, Iasi, Odorheiu Secuiesc, Pitesti,Ramnicu Valcea,Timisoara, Târgu Jiu, Slatina, Suceava, Sighet, Vaslui.

Arădenii sunt inivitaţi să parcurgă în mod regulat traseul de 5000 de paşi pentru sanatatea inimii.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.