duminică, 21 iulie, 2024

Asfalt proaspăt turnat, spart după doar două zile. Primăria spune că este o avarie la rețeaua de termoficare și că CET va reasfalta

Distribuie articolul

Locuitorii din zona Podgoria s-au revoltat marți, când au văzut că un utilaj și câțiva muncitori și-au făcut apariția în jurul amiezei în spatele clădirilor în care locuiesc, începând să spargă asfaltul turnat recent.

Mai exact, vorbim despre zona din spatele clădirii de pe Bulevardul Revoluției nr. 24, zonă în care în ultimele zile s-a lucrat intens pentru reamenajări. Astfel, aflăm de la unul dintre locatari că, în urmă cu numai două zile, cei de la PORR abia terminaseră de asfaltat în zonă și că totul a fost refăcut de la zero. Adică, putem spune că a fost vorba despre o lucrare destul de amplă și costisitoare.

Ei bine, la doar două zile de la asfaltare, un utilaj și câțiva muncitori și-au făcut apariția în zonă și au început să spargă asfaltul. De altfel, n-ar fi pentru prima oară când se întâmplă acest lucru în Arad, astfel de „proceduri” fiind aproape la ordinea zilei. Nu mai departe de acum două săptămâni, cei de la DelgazGrid reușind „performanța” de a sparge o întreagă parcare proaspăt asfaltată, în cartierul Micălaca – zona străzii Beiuș, fără a deține aviz de săpătură. Atunci, reprezentanții Primăriei Municipiului Arad fie s-au sesizat, fie au fost sesizați, luând măsura „drastică” de a amenda firma cu fabuloasa sumă de 2.500 de lei.


Citește și: Praf în ochi! Primăria se laudă că a amendat DelgazGrid fiindcă a spart o parcare fără aviz, dar suma este de-a dreptul ridicolă


De îndată ce am fost sesizați și noi de către locatarii din zona Podgoria, am luat legătura cu reprezentanții Primăriei Municipiului Arad să vedem cine naiba sparge iar un asfalt proaspăt turnat, să vedem dacă au aviz de săpătură și care ar fi eventualele măsuri luate de autorități.

„Fiind vorba despre o avarie la rețeaua de termoficare a orașului, în conformitate cu HCLM nr. 136/2020, lucrările de intervenție în regim de urgenţă se avizează în baza unei cereri, care se aprobă în cadrul direcției de specialitate din cadrul Primăriei Municipiului Arad. CET Hidrocarburi va avea obligația de a aduce la stare inițială zona afectată de lucrări”, ne-au transmis reprezentanții Primăriei Arad.

De aici, din răspunsul primit, noi înțelegem că a apărut o avarie la rețeaua de termoficare și că cei care sparg asfaltul sunt reprezentanții CET Hidrocarburi. În același timp, menționăm că, deși cei de la Primărie ne explică modul în care se avizează astfel de săpături, adică în baza unei cereri, noi n-am reușit să înțelegem dacă această cerere chiar există. Bine, suntem conștienți că, chiar dacă cererea n-ar fi existat la momentul la care cei de la CET s-au apucat să spargă, ea a putut fi ușor făcută după ce au început să se agite spiritele.

Ce ni se mai spune este că cei de la CET vor fi obligați să aducă zona afectată de lucrări la starea inițială. Știm și noi cum se readuc la starea inițială aceste zone de lucrări… prin cârpeli de proastă calitate. Iar în acest sens avem nenumărate exemple. Iar dacă cei de la Primărie nu ne cred pe cuvânt, îi rugăm să se ducă puțin pe strada Dorobanților, pe sensul de mers dinspre strada Pădurii spre strada Andrei Șaguna și să ia la rând toate denivelările provocate de „readucerea la starea inițială”. Deși acesta este primul exemplu care ne-a venit în minte, exemplele pot fi foarte multe.

Noi însă promitem că vom ține legătura și cu locatarii care ne-au sesizat în această speță și vom fi foarte curioși cum va arăta acea „readucere la starea inițială”.

Distribuie articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Din aceeași categorie

Noutăți