Praf în ochi! Primăria se laudă că a amendat DelgazGrid fiindcă a spart o parcare fără aviz, dar suma este de-a dreptul ridicolă

Știri Arad

Scris de Andrei Fuliaș

Suntem informați, de către reprezentanții Primăriei Municipiului Arad, că polițiștii locali au sancționat societatea DelgazGrid S.A. pentru că a executat lucrări fără aviz de săpătură.

Concret, cei de la DelgazGrid au spart o întreagă parcare proaspăt asfaltată, lucru care reiese chiar din fotografia transmisă de către biroul de presă al primăriei, iar apoi cei de la Direcția Generală Poliția Locală – Serviciul Disciplină în Construcții și Afișaj Stradal s-au dus să-i amendeze pe cei care au spart parcarea fix ca într-un sat fără câini, în care fiecare își face de cap. Iar asta fiindcă probabil cei care execută astfel de lucrări s-au obișnuit cu practica asta de-a lungul anilor.

Și, cumva, nici nu ne miră faptul că o firmă privată, oricare ar fi ea, își permite să spargă un asfalt proaspăt turnat într-un proiect cu care administrația locală se laudă de ani de zile, fiindcă băgăm de seamă că li se permit aceste lucruri. Dacă ne întrebați pe noi, amenda pe care angajații Primăriei Municipiului Arad au dat-o firmei în cauză este de-a dreptul ridicolă. Repetăm, de data asta cu majuscule: RIDICOLĂ!

Mai exact, pentru că a spart o parcare întreagă, societatea în cauză a primit „fabuloasa” amendă de 2.500 de lei. Măi, băieți, voi ne luați de proști? Adică putem și noi să ne apucăm să spargem asfaltul prin oraș că ne dați aceeași amendă de 2.500 de lei? Cum să dai o amendă de 2.500 de lei unei firme care ți-a spart asfaltul unei parcări care, cel mai probabil, a costat zeci sau sute de mii de euro?

În continuare redăm și comunicatul emis de către reprezentanții Primăriei Municipiului Arad:

„Sancțiuni pentru lucrări desfășurate fără aviz de săpătură

Vineri, 7 august 2020, Primăria Arad prin intermediul Direcției Generale Poliția Locală – Serviciul Disciplină în Construcții și Afișaj Stradal a sancționat societatea DelgazGrid S.A. (titularul autorizației de construcție) cu amendă în cuantum de 2.500 lei, pe motiv că a executat lucrări fără a avea aviz de săpătură. În urma unei vizite în teren a serviciului de specialitate din cadrul PMA au fost constatate în parcarea nr.4 , situată pe strada Beiuș, din cartierul Micălaca 500-700, lucrări de spargere asfalt și săpături deschise. Ținem să precizăm faptul că respectiva parcare a fost amenajată în cadrul Proiectului de Regenerare Urbană a spațiilor dintre blocuri, fiind recepționată parțial.  Operatorul sancționat va avea obligația să aducă la stare inițială zona afectată de lucrări,  în caz contrar riscând o nouă sancțiune în baza Legii 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții.

Numai în ultimele zile, Primăria Arad a aplicat 8 sancțiuni pentru nerespectarea HCLM 136/2020, privind stabilirea modului de eliberare a Acordului/autorizației privind racordul la rețelele tehnico-edilitare și a Avizului de săpătură realizate pe proprietăți aparținând domeniului public al Municipiului Arad si care afectează structura cailor de comunicații rutiere, străzilor, podurilor, parcărilor, pistelor de biciclete, trotuarelor/aleilor etc. terenurilor de sport precum si spatiilor verzi.  Afectate de lucrări derulate fără obținerea prealabilă a unui aviz de săpătură au fost străzile Petru Rareș, Orșova, Caransebeș, Muncii, Kogălniceanu, Condurașilor și Aleea Borsec. Cuantumul amenzilor se ridică la 12.000 lei. În continuare Primăria Arad, prin intermediul Direcției Generale Poliția Locală se va asigura că toți operatorii care obțin autorizații de construire, au toate avizele necesare desfășurării lucrărilor și respectă termenele de finalizare a acestora.”

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.