Activități pentru prevenirea violenței în sport

Sport Știri Arad

Scris de Arad Obiectiv

COMUNICAT DE PRESĂ

Miercuri 26 august a.c., la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Arad a avut loc o ședință cu reprezentanți ai instituțiilor și organizațiilor care au responsabilități în prevenirea și combaterea violenței în sport.

La întâlnire au participat reprezentanţi ai Inspectoratului de Poliţie Județean Arad, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Vasile Goldiş” al Judeţului Arad, Poliției Locale Arad, Direcției Județene pentru Sport și Tineret Arad , Asociației Județene de Fotbal Arad, precum și reprezentanți ai cluburilor sportive și societăților specializate de protecție și pază.

Conform prevederilor legale, ședința de lucru a fost organizată cu ocazia începerii sezonului competițional 2020-2021 și a avut drept scop aducerea în atenție a prevederilor Legii nr. 4/2008, privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, modificată prin Legea nr. 10/2012, precum și a prevederilor legale privind prevenirea răspândirii virusului SARS Cov 2.

În cadrul discuțiilor purtate, s-a pus accent pe obligaţiile organizatorilor de competiţii sportive, ale personalului de ordine şi siguranţă, precum şi măsurile care se impun în situaţia nerespectării prevederilor legale în vigoare.

De asemenea, a fost analizat modul în care a fost asigurată ordinea publică pe timpul competițiilor și jocurilor sportive ce au avut loc în perioada anterioară și s-a stabilit modalitatea în care, instituțiile și organizațiile cu atribuții în acest domeniu, vor coopera și colabora pentru buna desfășurarea a tuturor competițiilor sportive ce vor avea loc pe raza județului Arad, punându-se un accent deosebit pe siguranța spectatorilor și a tuturor participanților la competițiile sportive.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.