Xiaomi copiază compania Samsung – un viitor telefon pliabil cu stilou

Xiaomi copiază compania Samsung – un viitor telefon pliabil cu stilou

Sursă imagine: via hdblog.it

Tech

Scris de T.F.

În acest moment există un singur smartphone pliabil cu ecran flexibil și suport pentru stylus: Samsung Galaxy Z Fold 3. Dar se pare că oferta acestei categorii de produse ar putea deveni și mai bogată în viitor. De fapt, Xiaomi pare să evalueze și lansarea unui dispozitiv dotat cu aceste caracteristici. Un brevet recent depus de Xiaomi la USPTO – United States Patent and Trademark Office și publicat pe 28 decembrie sugerează acest lucru. Prin urmare, este un proiect recent la care compania din China lucrează și posibil să fie în stadiu avansat de realizare.

Conform site-ului italian HDBlog, imaginile atașate documentației arată clar elementul în discuție: pe marginea din stânga se află pixul prins de corp, probabil atașat prin intermediul unui sistem magnetic. Pe marginea opusă se află butonul de pornire și butonul balansoar de volum.

Brevetul nu conține informații despre celelalte caracteristici tehnice ale produsului. Întrucât acesta este un brevet, ideea de a găsi spațiu pentru S Pen într-un viitor dispozitiv pliabil nu este exclusă. Samsung Galaxy Z Fold 3 nu are nici el un slot pentru cazarea S Pen-ului, dar Samsung lucrează la acest lucru pentru generația următoare a Fold-ului.

Zvonuri recente afirmă că producătorul chinez lucrează la fabricarea lui Xiaomi Mix Fold 2, confirmând că firma din China este încă interesată să fie un protagonist pe piața emergentă a ecranelor pliabile. Cu toate acestea, nu este sigur că acest model va avea suport pentru un stilou. Potrivit zvonurilor, debutul ar trebui să aibă loc în martie 2022. Specificațiile presupuse includ: display intern OLED de 8,1 inch (20,57 centimetri) cu suport pentru rata de actualizare de 120Hz, procesor Snapdragon 8 Gen 1, cameră principală de 108MP și o baterie de 5.000 mAh.

Combinația dintre stylus și ecran flexibil este încă o raritate într-un segment care, mai ales în ultima vreme, dă semne de expansiune. Dar aici Samsung este regale. Cu siguranță suprafața mare a ecranului este ideală pentru folosirea stylus-ului, însă accesoriul necesita precautii speciale pentru a fi făcut. S Pen-ul dedicat ecranului lui Z Fold 3 de exemplu este caracterizat de vârful retractabil care, pentru a evita deteriorarea ecranului, se retrage în corpul stiloului atunci când se exercită o presiune excesivă. Este o tehnologie Samsung de ultimă oră.

Credem că Xiaomi are mijloacele de a crea o soluție similară, până la limita care să afecteze alegerea dacă să lanseze sau nu produsul. Sigur că mai departe intervin prețul și evaluările comerciale. S Pen-ul este totuși un accesoriu destinat unei nișe de utilizatori care îl vor folosi cu un smartphone tot la nivel de nișă momentan. Nu trebuie să uităm că Xiaomi vinde telefoanele sale pliabile, la fel ca Oppo, doar în China. În schimb Samsung vinde pliabilele sale la nivel global.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.