marți, 23 iulie, 2024

UTA și-a adus un portar macedonian

Distribuie articolul

UTA rămăsese pentru un moment fără portari, după plecările celor trei goalkeeperi componenți ai lotului din sezonul trecut, referindu-ne aici la Florin Iacob, Danylo Kucher și Denis Lungu-Bocean, respectiv după vânzarea lui Alexandru Roșca la Șelimbăr, ca mai apoi să ajungă la Dinamo în doar câteva zile. Totuși, aceste plecări par să fi fost acoperite destul de repede de către conducerea clubului și antrenorul Mircea Rednic, în primă fază fiind adus sub formă de împrumut Robert Popa, de la FC U Craiova 1948, iar aseară târziu fiind anunțat transferul unui portar din Macedonia de Nord, pe numele său Dejan Iliev.

La prima vedere, masivul Dejan Iliev pare că are un CV foarte bun, în dreptul său fiind trecut chiar și numele unuia dintre cele mai mari cluburi ale lumii: Arsenal FC. De asemenea, Iliev cochetează și cu selecționata țării sale, pentru care a bifat și o prezență în urmă cu doi ani, într-o partidă amicală câștigată cu 2-0 în fața selecționatei din Gibraltar. De fapt, el este al doilea portar al Naționalei Macedoniei de Nord, după căpitanul Stole Dimitrievski.

Dejan Iliev și-a început drumul în fotbal la FK Belasica, formație din localitatea sa natală, iar potențialul pe care îl arăta i-au făcut pe londonezii de la Arsenal să-l transfere la doar 17 ani și să-l ducă în academie, pentru a-i putea observa mai atent dezvoltarea. Însă, din păcate pentru el, n-a reușit să facă pasul la echipa mare a lui Arsenal, trecând pe rând pe la echipele U18, U21 și U23. În vara anului 2019, ajuns la 24 de ani, Iliev era împrumutat la SKF Sered, formație aflată la acel moment în prima ligă slovacă, pentru care a jucat 18 partide în jumătate de sezon, fiind apoi împrumutat în ianuarie 2020 la Jagiellonia Bialystok, în prima ligă poloneză, însă unde a jucat doar patru partide. În același an 2020, era din nou împrumutat, însă de această dată în al treilea eșalon din Anglia, la Shrewsbury Town, unde Iliev a bifat doar trei partide. Vara anului 2021 i-a adus nord macedonianului un nou împrumut la SFK Sered, dar a reușit să prindă doar 15 partide, fiind accidentat 182 de zile. A revenit la Arsenal, de unde a plecat gratuit în februarie 2022 la AS Trencin, tot în Slovacia, dar pentru care a jucat doar 5 partide, o accidentare la genunchi scoțându-l din circuit timp de trei luni. În același an, în octombrie, Dejan Iliev era pus pe liber de slovaci și semna cu HJK Helsinki, dar și în Finlanda a avut probleme cu accidentările. La Helsinki a apărat în 11 partide, formația din capitala finlandeză câștigând campionatul și Cupa Ligii, însă Iliev a stat pe „bară” 124 de zile, din cauza unei accidentări la cot. În fine, la începutul acestui an acesta s-a transferat în Bosnia-Herzegovina, la FK Sarajevo, formație care a terminat sezonul pe poziția a patra și ale cărei buturi au fost apărate de Iliev în 14 rânduri. În această vară s-a despărțit de formația din Sarajevo și va ajunge la UTA.

Cum spuneam, la prima vedere, pare că noul portar din lotul lui Mircea Rednic are un CV foarte bun, însă uitându-ne mai atent, putem vedea că acesta are jucate doar 94 de partide oficiale în toată cariera sa, dintre care doar 56 la echipe de primă ligă, în vreme ce 35 de partide au fost pentru echipele de tineret ale lui Arsenal, iar 3 în al treilea eșalon englez. Desigur, faptul că de tânăr a fost reperat de cei de la Arsenal și faptul că este în permanență component al lotului național al Macedoniei de Nord, arată că Dejan Iliev este un portar care a avut un potențial enorm, iar dacă a trecut cu bine peste toate acele accidentări și dacă va fi apt din punct de vedere fizic, acesta ar putea fi un bun portar pentru Superligă.

În acest moment Iliev este cotat de Transfermarkt la 300.000 de euro, iar momentan pare că ar fi varianta pentru postul de titular din poarta formației arădene.

Distribuie articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Din aceeași categorie

Noutăți