UTA – Farul 0 – 1 și zilele negre continuă pentru arădeni

Sursă imagine: Colaborator - AradObiectiv.ro

Sport

Scris de T.F.

Pentru prima dată în istoria sa Farul Constanța vine la Arad din postura de lider al campionatului. Cu Farul este începutul celor patru meciuri de foc, cu cele mai puternice echipe din Superliga din acest moment. Orice punct sau puncte, adunate de UTA din aceste confruntări, va avea o greutate foarte mare în zestrea echipei arădene. Totalul se va înjumătăți, echipele din subsol se vor apropia mai mult și bătălia pentru evitarea retrogradării va fi și mai aprigă.

După meciul bun făcut la Sibiu fanii echipei arădeni sperau într-un rezultat și mai bun cu Farul. Ca de atâtea ori în ultimul timp ceva nu se leagă în jocul arădenilor, chiar dacă își creează multe ocazii golurile vin greu sau nu vin deloc. Stadionul a fost iarăși aproape plin, aproximativ 7.500 de spectatori, dar jucătorii au rămas datori. Echipa UTA, din păcate, nu este la nivelul publicului. Farul a fost stăpână mai mereu pe situație în ciuda faptului că UTA a avut multe momente în care a atacat cu toate liniile. Diferența a fost făcută de o sclipire a unui puști de 17 ani la Farul, Mazilu la depășit pe Benga și a înscris la colțul lung după o cursă de la centrul terenului.

Pe un teren relativ bun, dar moale, presărat cu câteva reprize de ploaie, au jucat formațiile:

UTA Arad: Balauru – Benzar, Chindriș, Benga, Abeid – Batha, Anton – Roger, Ubbink, R.  Pop – Milosevic. Rezerve: Kucher – Erico, Vukcevici, Hoxhalari, Cascini, Postolachi, Willie Barbosa, Otele, Pășcălău. Antrenor: Laszlo Balint

Farul Constanța: Aioani – Sîrbu, Larie, Popescu, Borza – Artean, Nedelcu, Grameni – Sali,  Alibec, L. Munteanu. Rezerve: Buzbuchi – Baravykas, Mazilu, Grobry, Morar, M. Barbosa, Boli, Kiki. Antrenor: Gheorghe Hagi.

Arbitri:

La centru: Kovacs Szabolcs (Carei)

La margine: Ciprian Danșa (Satu Mare) și Adrian Popescu (Craiova)

Arbitrii VAR: Cătălin Popa și Gabriel Stroie, ambii din Pitești

Observator pentru arbitri: Ioan Onicaș (Zalău)

Observator de meci: Romulus Gabor (Hunedoara)

Meciul a început cu un moment de reculegere pentru Alexandru Hăran, antrenor la juniori la Vagonul Arad și Dănuț Țol membru în echipa de robotică Delta Force.

UTA are prima ocazie în minutul 5 când Roger este blocat de Aioani, după ce mingea a mai trecut pe la Rareș Pop și Milosevic. În minutul 10 Benzar la blocat în ultimă instanță pe Sali, dar cu prețul unei accidentări. A fost înlocuit de Vukcevici.

Meciul curge cu posesie de ambele părți fără mai ocazii de poartă. În minutele 25 și 26 Batha este protagonistul a două ocazii, ambele ratate. Prima repriză se încheie cu o mare ocazie a gazdelor, Chindriș reia cu capul după o minge centrată de Roger și deviată de apărarea Farului.

0 – 0 la pauză după o primă repriză destul de încrâncenată dar fără un nivel tehnic foarte ridicat. Arădenii au avut ocazii mai clare, dar fără nimic concret pe tabelă. Batha va sta pe tușă la meciul cu CFR Cluj, în schimb centralul la iertat de cel puțin două ori pe Alibec de un cartonaș galben.

Meciul se reia cu UTA parcă mai decisă să tranșeze meciul, da golul se lasă așteptat. În minutul 50 Otele pasează bine în careu lui Milosevic, dar șutul acestui este blocat. În minutul 58 cursă senzațională a lui Rareș Pop, trece de apărătorii Farului, dar este faultat în afara careului de 16 metri. Lovitura liberă este executată prost de Andon și rămâne fără rezultat.

Un minut mai târziu cade golul Farului. Cursă spectaculoasă a lui Mazilu pe partea dreaptă de la centru terenului, Benga nu reușește să intervină și puștiul lui Hagi trage la colțul lung și înscrie, chiar dacă Balauru a deviat puțin mingea.

UTA nu dezarmează și este mai activă în continuare, dar macină în gol. În minutul 70 Otele îi pasează lui Barbosa, dar șutul acestuia este deviat în corner de un apărător al farului. Chiar dacă UTA atacă mai mult Farul gestionează bine jocul și apărarea, chiar dacă se clatină uneori rezolvă toate situațiile. Ultima ocazie mare a arădenilor este în prelungiri când Benga trage puternic din prima, dar mingea este deviată puțin pe lângă poartă în corner.

UTA pierde încă un meci pe tren propriu, chiar dacă a fost de multe ori peste liderul la zi din Superligă și amenințarea retrogradării este tot mai mare. Toate cele trei meciuri următoare sunt extrem de grele, mai ales pe fondul ineficienței enervante a echipei arădene.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.