UTA doar egal cu Farul după ce a jucat 20 de minute cu doi oameni în plus

Sursă imagine: © AradObiectiv.ro

Sport

Scris de T.F.

Într-o atmosferă senzațională cu aproximativ 5.500 de spectatori în tribune, UTA nu a putut trece de Farul deși a jucat cu doi oameni în plus aproximativ 20 de minute. Galeria și spectatorii au venit cu foame de fotbal și spectacol, după o perioadă în care au văzut meciurile echipei favorite doar la televizor.

UTA a dominat în mare parte jocul și nu se punea problema că nu poate câștiga acest meci. Farul, pe de altă parte, nu a dat niciun moment impresia că poate scoate măcar un punct de la Arad. Farul este o echipă recent reinventată prin fuziunea dintre Viitorul Constanța și Farul, artizanul acestei fuziuni fiind Gică Hagi.

Farul a fost înființată în 1920 și are peste 40 de sezoane în prima ligă, obținând locul patru în trei ediții de campionat. Echipa jucat o finală a Cupei României în 2005, pierdută în fața echipei Dinamo București. Cel mai important produs al echipei Farul este Gheorghe Hagi, actualul antrenor al echipei. De remarcat prezența la stadion a aproximativ 15 susținători ai echipei Farul. O performanță, având în vedere distanța dintre Arad și Constanța.

UTA a jucat în formula: Iacob – Shliakov, Erico, Medimorec, Vukcevic – Batha, Passaglia – Miculescu, Ubbink, Roger – Hora. Rezerve au fost Balauru pentru portar și Tomozei, Bustea, Vorobjovas, Antal, Negoescu, Barabykas, Dangubic și Mercioiu pentru jucători de câmp.

Farul a avut în teren pe: Tordai – Dussaut, Larie, Mladen, De Nooijer – Pires, Mălăele, Gramemi – Pitu, Petre, Chițu. Rezerve la Farul: Bozoancă pentru portar, Dănuleasa, Grosu, Popescu, Buta, Dobrosavlevici, Purece, Andronache și Betancor pentru jucători de câmp.

Arbitri: Arbitri: Marcel Bîrsan la centru, ajutat la cele două margini de Sebastian Gheorghe și Andrei Constantinescu. Ca observator de joc a fost cangurul Romulus Gabor din Hunedoara și Zoltan Szekely (Baia Mare).

Meciul a debutat cu o bară a lui Miculescu în minutul 1, când stadionul a fost pe cale să explodeze. Apoi jocul a continuat cu o presiune constantă a echipei arădene, întreruptă de rare atacuri ale Farului. În minutul 36 Hora a înscris cu călcâiul, dar arbitrul Marcel Bârsan a fluierat fault în atac. Nu prea a fost. Ocazia din minutul 1 a fost singura de consemnat din prima repriză.

Repriza a doua a fost mai calmă decât prima, dar și mai plină de evenimente. UTA a atacat mai mult fără mari ocazii de gol. În primele minute ale reprizei a doua Miculescu a avut două bune ocazii de a marca. Din minutul 70 UTA a jucat în superioritate numerică, Dussaut a fost eliminat pentru două cartonașe galbene.

În minutul 73 la o intrare tare a noului intrat Dănuleasa la Roger, primul s-a accidentat grav. Un eveniment care a dus la accidentarea jucătorului de la Farul, care nu a mai putut continua jocul. A fost transportat cu ambulanța la spital. Astfel Farul a jucat cu doi oameni în minus până la final.

Din acest moment UTA are mai mult posesia, dar nu poate concretiza nimic, pe fondul întreruperilor și tragerilor de timp repetate ale jucătorilor constănțeni. În prelungiri mai consemnăm șutul lui Bustea prins de Tordai de lângă bară. În urma jocului putem spune că UTA a pierdut două puncte în meciul de azi. Echipa arădeană nu a jucat rău, a stat bine în teren, dar parcă se simte lipsa unui atacant. Farul a fost o echipă de bătut astăzi.

De remarcat sportivitatea spectatorilor arădeni care la schimbarea lui Adrian Petre din minutul 55 l-au aplaudat la scenă deschisă.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.