UTA Arad – Universitatea Craiova 1 – 2, arădenii de nerecunoscut!

Sursă imagine: © AradObiectiv.ro

Sport

Scris de T.F.

Un nou derby la Arad în ultimele două săptămâni. Au fost trei meciuri cu casa închisă pe stadionul Francisc Neuman, cu CFR Cluj, FCSB și acum cu Universitatea Craiova. Nu mai este nevoie să spunem că publicul arădean face cât doi jucători în plus pe teren pentru UTA. Dar, problema este în teren și mai ales pe bancă.

Într-un meci în care toată lumea și-a pus mari speranțe pentru un joc bun, împinși iarăși din spate de un public fenomenal, UTA a jucat bine doar până la gol, primele 15 minute. Apoi, inexplicabil, sau acest lucru poate fi explicat doar de Poenaru, arădenii au făcut un pas înapoi, pentru ca pe parcursul meciului să urmeze alți pași, tot înapoi. UTA a jucat fără vlagă, ca o echipă debusolată cu multe pase greșite de parcă jucătorii s-au văzut pentru prima dată.

În acest ritm lucrurile nu sunt deloc roz, iar UTA se apropie tot mai mult de locurile retrogradabile. Pe acest fond, spre sfârșitul meciului a venit și replica spectatorilor pentru cuplul de antrenori cu: ”Demisia! Demisia!” Probabil că în final aceasta va fi soluția. Așteptăm și un elegant – Mulțumim Poenaru! din partea clubului UTA.

Pe un gazon foarte bun și în prezența a peste 10.000 de spectatori au jucat formațiile:

UTA Arad: Fl. Iacob – Dobrescu, Erico, Benga, Aly Abeid – Rareș Pop, Anton, Cascini – Stahl, Postolachi, Otele. Rezerve: Balauru – Hoxhallari, Batha, Maxim, Matei, Negoescu, Cibi, Jobello și Keseru. Antrenor: Ilie Poenaru

Universiatea Craiova: Arlauskis – Screciu, R.Silva, Mitrea – Vătăjelu, Căpățână, Crețu, Nistor,  Bancu – Baiaram, Rivaldinho. Rezerve: Lazar – Găman, Hanca, Mateiu, Vână, Cîmpanu, Roguljic și Florescu, Markovic. Antrenor: Mirel Rădoi

Arbitri: Andrei Chivulete (Bucureşti) la centru / Andrei Constantinescu (Bucureşti) / Bucsi Imre-Laszlo (Sfântu Gheorghe) la cele două margini. Arbitru de rezervă Florin Andrei (Târgu-Mureș).

Arbitri VAR: Szabolcs Kovacs (Carei) și Romică Bîrdeş (Piteşti)

Observator arbitri: Zoltan Szekely (Baia Mare) / observator de joc: Octavian Goga (Brașov).

UTA a început bine meciul și în minutul doi Rareș Pop trimite primul șut pe poartă reținut de Arlauskis. Peste două minute Aly Abeid a centrat bine și Cascini a reluat cu capul peste poartă. Craiova a ieșit bine din presiunea de început a arădenilor și a echilibrat jocul. O nouă ocazie pentru UTA în minutul 11, Stahl centrează în careu, dar șutul lui Rareș Pop este scos de Bancu.

Minutul 14 aduce deschiderea scorului. Rareș Pop execută foarte bine un corner de pe partea dreaptă, apărarea Craiovei bâjbâie minge și Aly Abeid punctează: UTA Arad – Universitatea Craiova 1 – 0.

Un minut mai târziu ajunge la stadion și galeria Craiovei (aproximativ 70 de fani) întâmpinată cu fluierături de galeria arădeană. Din acest minut ceva s-a dereglat în jocul echipei UTA. Craiova a controlat în continuare ostilitățile cu ocazii pe bandă rulantă în minutele 15, 18 (dublă ocazie), 19 ratare Baiaram, 21 și 25. UTA a scăpat ca prin urechile acului fără gol primit. Arădenii au arătat ca o echipă care joacă în deplasare. Un licăr de speranță am avut în minutul 30 la o cursă frumoasă pe partea dreaptă a lui Postolachi, dar nu a ajuns nimeni la finalizare. În continuare Craiova atacă și Iacob scoate șutul lui Baiaram. În minutul de prelungire al primei reprize Nistor execută foarte bine o lovitură liberă de pe stânga și Baiaram înscrie cu capul. Ce era de aștepta s-a întâmplat: UTA – Craiova 1 – 1!

Toată lumea se aștepta ca UTA și preia controlul și să revină în meci, dar minutul 50 aduce al doilea cartonaș galben pentru Anton și automat pe cel roșu. În minutul 54 consemnăm o rară ocazie din repriza a doua pentru UTA. Abeid centrează, Rareș Pop și Erico din poziție bună nu reușesc să ajungă la minge.

Minutul 59 aduce desprinderea pentru Craiova. Protagoniști același Nistor, cu pasa printre, și Baiaram marchează din nou: UTA – Craiova 1 – 2!  Apoi reîncep ocaziile pentru Craiova, Baiaram și Rivaldinho expediază șuturi parate de Iacob. O mare ocazie de egalare are și UTA în minutul 69. Otele centrează, Benga reia cu capul dar mingea ajunge la Postolachi în poziție bună, dar trage peste poartă.

Pe fondul presiunii Craiovei mai notăm și ocazia uriașă ratată de Markovic și anunțul despre numărul de spectatori. În minutul 85 consemnăm prima scandare din tribune la adresa lui Ilie Poenaru: tot stadionul strigă ”Demisia! Demisia” Jocul se încheie cu o echipă UTA incapabilă să mai înscrie după un joc lamentabil în fața unui stadion arhiplin. Scandarea ”Demisia! Demisia!” se aude din nou din toate tribunele. O așteptăm!

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.