UTA Arad – Universitatea Cluj 2 – 0, arădenii mai respiră puțin

Sursă imagine: © AradObiectiv.ro

Sport

Scris de T.F.

Recent Nicolae Bara a trecut la cele veșnice. Toți arădenii și fanii UTA-ei știu ce înseamnă acest nume pentru UTA. Din păcate actuala conducere s-a făcut că plouă și nu s-a ținut un moment de reculegere în memoria lui Nicolae Bara, fost patron al echipei UTA Arad. Nu avem cum să catalogăm acest lucru, mai ales că a fost primul meci acasă de la decesul acestuia.

Universitatea Cluj este o echipă de tradiție din fotbalul românesc. Șepcile Roșii (U. Cluj), fără legătură cu epoca comunistă, este un club fondat în 1919. Culorile clubului, alb și negru, au fost alese de Mihai Tripa și Andrei Suciu, studenții care au achiziționat primul echipament pentru echipă. A fost mult timp considerată cea mai importantă echipă din Transilvania. U. Cluj are mulți simpatizanți și la Arad fiind considerată echipa bonomă și cosmopolită a Clujului.

Primul preşedinte al clubului, prof. univ. dr. Iuliu Haţieganu, a imprimat pentru totdeauna direcţia pe care avea sa meargă acest club începând cu anul înfiinţării şi până în prezent. El a spus: „Scopul nostru nu este acela de a crea campioni, ci oameni sănătoşi. Nu record, ci armonie, nu ură, ci camaraderie; nu victorie personală, ci victoria naţiunii; nu specula, ci jertfă”.

Mai trebuie menționat ceva aici în legătură cu fanii clujeni, remarcabili de altfel, cu unele puncte de suspensie. Deși au fost controlați la sânge de jandarmerie, foarte multe petarde au fost aruncate în teren la începutul meciului. Probabil pe Danylo Kucher și acum îl dor urechile. Numai arbitrul de centru nu a auzit și nu a văzut nimic.

Pe un teren relativ acceptabil, la o oră de matineu și în prezența a aproximativ 7.000 de spectatori, au jucat formațiile:

UTA Arad: UTA: Kucher – Vukcevic, Chindriș, Benga, Roger – Batha, Anton – Postolachi, Ubbink, Rareș Pop – Milosevic. Rezerve: Iacob – Benzar, Dobrescu, Hoxhallari, Cascini, Otele, Şteau, Keşeru, Barbosa. Antrenor: Laszlo Balint

Universitatea Cluj: Gorcea – Martic, Miron, Pițian, Chipciu – Oancea, Simion, Bic – Remacle, Gomes, Tescan. Rezerve: Iliev – Goranov, Ispas, Nistor, Ilie, Bălan, Filip, Stoica, Haită. Antrenor: Ovidiu Sabău

Meciul a fost condus de o brigadă de arbitri compusă din:

La centru: Sorin Costreie (Buftea)

La margine: Mircea Grigoriu (Bucureşti) și Imre Bucsi (Sfântu Gheorghe)

Arbitru de rezervă: Ionuț Coza (Ilfov)

Arbitri VAR: Rareș  Vidican (Satu Mare) și Marius Badea (Râmnicu Vâlcea)

Obs. arbitri: Nicolae Grigorescu (Timişoara)

Obs. LPF: Dan Potoceanu (București)

În primele 15 minute s-au remarcat mai mult galeriile celor două echipe, în principal cea oaspete aruncând cu petarde în teren și aprinzând fumigene. Fanii arădeni de la tribuna a doua au afișat două bannere cu dedicație pentru actuala conducere. “Meszar și politica vor îngropa UTA” și „Anti suntem noi! Politic sunteți voi”. Forțele de ordine au încercat să confiște cele două bannere, dar fără succes.

Practic aproape nimic de consemnat ca joc în primul sfert de oră, doar o centrare a lui Rareș Pop prinsă de Gorcea când Postolachi se pregătea să intervină. Totuși, UTA a fost mai activă în această perioadă. Când credem că vom vedea un meci închis și fără faze de poartă, jocul a luat o altă turnură.

În minutul 23 Roger Junior centrează bine de pe partea stângă, Postolachi se înalță și trimite plasat balonul cu capul în stânga lui Gorcea, aproape de bară. UTA Arad – U. Cluj 1 – 0! Nici nu ne trezim bine din euforia golului și peste trei minute avem parte de altul. Mingea circulă aproape pe același traseu: Roger -> Postolachi, acesta trage spre poartă cu piciorul, minge este deviată, dar Milosevic pe fază înscrie cu capul. UTA Arad – U. Cluj 2 – 0!

Paradoxal după aceste două goluri, arădenii fac pasul în spate, clujenii fiind mai activi. Totuși UTA are jocul sub control. U. Cluj are mai multe ocazii și în minutele 31, 34, și 38 arădenii trăiesc periculos. Rareș Pop și Benga rezolvă primele două situații, pentru ca în minutul 38 să rateze incredibil clujenii. Două minute de prelungire și la pauză UTA intră la cabine în avantaj cu două goluri.

Repriza a doua începe cu dominarea aproape totală a echipei vizitatoare, atacurile acesteia ne dau frisoane. Mai mult, în minutul 47 clujenii înscriu, dar după 5 minute de deliberare VAR-ul nu se lasă păcălit (e 1 aprilie) și golul este anulat. Clujenii nu descurajează și atacă insistent în continuare, dar Danylo Kucher a fost îngerul păzitor. În minutul 60 portarul arădean scoate miraculos o minge din vinclu la șutul lui Remacle. Peste două minute același Kucher scoate de sub bară șutul lui Simion.

Apoi UTA temperează jocul și începe să iasă la atac, Ubbink pătrunde frontal, dar un fundaș clujean acordă în ultima instanță corner. O nouă ocazie mare are UTA în minutul 75. Anton trage foarte bine din lovitură liberă lateral stânga, dar șutul trece puțin pe lângă poartă. Acțiunile clujenilor se rezumă doar la contraatacuri, dar UTA este stăpână pe situație. Avem din nou emoții în minutul 87, Benga intră la sacrificiu cu prețul unei accidentări, la șutul lui Simion.

Meciul este prelungit cu 8 minute. Danylo Kucher mai are o intervenție miraculoasă în minutul 90+3 când respinge șutul lui Chipciu în corner. Meciul se încheie cu victoria arădenilor care iau o gură sănătoasă de oxigen și au un moral mai bun pentru meciurile următoare, marți în Cupa României și apoi în campionat cu FC Voluntari. O mențiune specială pentru Danylo Kucher pentru prestația de astăzi.

 

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.