UTA Arad – U Cluj 2 – 1: Șepcile Roșii au fost greu de bătut la Arad

Sursă imagine: © AradObiectiv.ro

Sport

Scris de T.F.

Universitatea Cluj – U Cluj este una dintre echipele de tradiție din România, a fost fondată în 1919. Au jucat primul meci oficial la 16 mai 1920 la Arad, cu Gloria Arad. Echipa studenților din Cluj – Șepcile Roșii (porecla echipei), a câștigat un singur trofeu în istoria ei, Cupa României în 1965. Supranumele Șepcile Roșii vine de la studenții Facultății de medicină (patroana spirituală a clubului) care purtau în 1919 (anul înființării) șepci roșii.

Într-o atmosferă incredibilă creată de cei aproximativ 9.500 de spectatori au jucat formațiile:

UTA Arad: Fl. Iacob – Vukcevic, Chindriș, Benga, Hoxhallari – Isac, Cascini – Jobello, Matei, Otele – Postolachi. Rezerve: Balauru – Maxim, Pătlăgică, Șteau, Negoescu, Ubbink, Ademi, Keseru. Antrenor: Ilie Poenaru

Universitatea Cluj: Brănescu – Romeo, Filip, Ispas, Briceag – Haită, Pires, Purece – Hlistei, Bălan, Chipciu. Rezerve: Gorcea – Baravykas, Simion, Pârvulescu, Moraru, Hofman, Boiciuc, Fernandes. Antrenor: Erik Lincar

Arbitri: La centru Marcel Bîrsan (București) ajutat la cele două margini de Adrian Popescu (Craiova) și Ciprian Danșa (Satu Mare). Rezervă: Viorel Flueran (Craiova).

Arbitiri VAR: Szabolcs Kovacs (Carei) și Mircea Grigoroiu (București). Observator pentru arbitri Ioan Onicaș (Zalău) / observator de joc Cătălin Cursaru (Ploiești).

UTA a început bine partida, a dominat primele 30 de minute și se anunța o victorie facilă, mai ales după ce în minutul 6 Postolachi a marcat cu un șut din voleu la colțul lung în stânga lui Brănescu. UTA – U Cluj 1 – 0. Echipa arădeană a controlat în continuare jocul și își putea majora avantajul prin Otele în minutul 13, dar Filip a deviat mingea din drumul spre gol.

Prima incursiune mai serioasă a oaspeților are loc în minutul 17 când Bălan cade în careu în contact cu Iacob dar iese doar un corner. Amintim aici și apariția târzie a galeriei clujene, puțin numeroasă față de alte deplasări de la Arad, (aproximativ 50 de persoane). Au intrat permanent în conflict cu galeria arădeană cu scandări jignitoare primind răspunsuri pe măsură.

Facem o mică paranteză la meciul UTA – U Cluj. În minutul 25 al meciului canalele media au transmis o informație uluitoare. Înotătorul român David Popovici a spulberat recordul mondial la înot în cursa de 100 de metri liber, regina curselor de înot. Vechiul record mondial nu a mai fost doborât de 13 ani. La Roma, David Popovici a devenit cel mai rapid înotător din toate timpurile. Felicitări David!

Mai consemnăm o combinație între Otele și Jobello șutul ultimului trecând pe lângă poartă. Era minutul 26. Apoi a venit minutul 36 când Postolachi părea să controleze o minge în lateralul careului de 16 metri, a greșit, mingea i-a fost furată de Pires care a centrat și Bălan a înscris simplu din careu: 1 – 1.

Ultimul eveniment din prima repriză a avut loc în minutul 46 când a înscris pentru UTA Benga, dar golul a fost anulat după o lungă deliberare de VAR, pentru un ofsaid minim anterior.

Dacă prima repriză a fost începută bine de UTA nu la fel s-a întâmplat în repriza secundă. Oaspeții au fost mai activi și au avut câteva oportunități rămase fără rezultat. Abia în minutul 60 consemnăm o ocazie mare a arădenilor, Otele, Jobello și Ademi l-au adus în poziție bună pe Ubbink, care nu a concretizat. Apoi, peste patru minute, Chindriș a făcut o cursă formidabilă șutul său trecând puțin pe lângă poartă. În minutul 78 clujeanul Haită șutează periculos din lovitură liberă, dar Iacob scoate de sub transversală.

În minutul 82 a venit și golul, acțiune de atac a UTA-ei, Jobello trimite foarte bine la Cascini care șutează puternic din prima în stânga lui Brănescu. UTA – U Cluj 2 – 1. Câteva minute mai târziu echipei arădene i-a trecut glonțul pe la ureche, Filip reluând puțin pe lângă poartă.

S-a terminat cu victoria echipei arădene, după un meci în care clujenii au arătat bine, cu posesie și construcție bune, o echipă greu de bătut care a jucat fotbal. Încă mai sunt lucruri de reglat la UTA, parcă prea multe pase înapoi, iar în unele momente jocul nu a fost de cel mai bun nivel. Un plus pentru Cascini și Chindriș într-un meci câștigat greu de UTA. O remarcă, a câte-a oară, pentru publicul arădean: de nota 10!

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.