UTA Arad – Rapid București 1 – 1 | Arădenii, egalați în minutul 90+7

UTA Arad – Rapid București 1 – 1, arădenii egalați în minutul 90+7

Sursă imagine: © AradObiectiv.ro

Sport

Scris de T.F.

UTA a abordat meciul cu Rapid cu perspectiva unei ierni grele și friguroase în subsolul clasamentului. Acum iarna este într-adevăr foarte grea. UTA iernează pe loc retrogradabil, chiar dacă la un moment dat, la scorul de 1 – 0, iarna părea ceva mai ușoară. Dacă etapa trecută, cu U Cluj, UTA a făcut 1 -1 , acum, în fatidicul minut 90+7, UTA a fost egalată din penalty de Rapid.

În condiții de temperatură negativă și a jucării finalei Campionatului Mondial de fotbal, terminat înaintea începerea partidei de la Arad, fanii arădeni au ținut să fie aproape de echipă sperând într-un rezultat pozitiv. Marko Dugandzic nu a fost de acord cu victoria echipei UTA, dezamăgind suporterii arădeni, care sperau la prima victorie după foarte multe meciuri în care nu au cunoscut gustul victoriei.

Pe un teren greu, foarte greu și în fața unui stadion aproape plin (aproximativ 8.500 de spectatori) au jucat formațiile:

UTA Arad: Iacob – Vukcevic, Benga, Hoxhallari, Dobrescu – Isac, Cascini – R. Pop, Ubbink, Otele – Keseru. Rezerve: Balauru – Anton, Cibi, Maxim, Șteau, Postolachi, Jobello, Godwin, Bota. Antrenor: Laszlo Balint;

Rapid București: Moldovan – Belu, Săpunaru, Grigore, J. Morais – Albu, Ciobanu, Emmers – Pănoiu, Dugandzic, Ioniță II. Rezerve: Drăghia – Crepulja, Sefer, Onea, Ignat, P. Iacob, Fl. Ștefan, G. Gheorghe, Al. Stan. Antrenor: Adrian Mutu;

Arbitri: Marcel Bârsan (Bucureşti) la centru / Radu Ghinguleac (Bucureşti) și Mihai Marica Marius (Bistriţa) la cele două margini. Arbitru de rezervă: Rares Vidican (Satu Mare)

Arbitri VAR: Fesnic Horatiu Feșnic (Cluj-Napoca) / Alexandru Cerei (Cluj-Napoca)

Obs. arbitri: Zoltan Szekely (Baia Mare)

Obs. joc: Iulius Nemțeanu (Ghermănești – Ilfov).

Imediat după debutul partidei, meciul este întrerupt de Marcel Bârsan, după ce galeria arădeană a aruncat în teren cu role de hârtie, creând o coregrafie superbă. După o întrerupere de aproximativ 6 minute, meciul se reia, dar apoi se joacă mai mult la centrul terenului.

Minutul 15 consemnăm prima ocazie mai importantă a partidei. Șutul lui Ioniță de la limita careului mare este scos de Iacob. Peste trei minute, UTA are prima oportunitate, dar lovitura de cap a lui Hoxhallari, din centrarea lui Cascini, este peste bara transversală.

UTA a fost mai activă în următoarele minute, dar următoarea ocazie mare a arădenilor este abia în minutul 27. Otele a croșetat frumos pe stânga, a centrat excelent la Rareș Pop, dar juniorul arădean, liber în fața porții lui Moldovan, alunecă în momentul șutului. În minutul 33, Otele șutează foarte bine, dar puțin pe lângă poartă.

În minutul 36. Rapid are cea mai mare ocazie a partidei de până acum. Emmers a șutat din careu din partea stângă și Fl. Iacob are un reflex incredibil și salvează golul. Primul gol va veni peste câteva minute, dar în poarta Rapidului. În minutul 40, Otele profită de indecizia lui Iordache și Moldovan și marchează. UTA – Rapid: 1 – 0.

În minutele de prelungire, 8 minute, din cauza întreruperii de la începutul meciului, UTA este mai activă cu Isac care trimite o minge cu efect ciudat și Moldovan respinge in extremis, apoi șutul lui Keșeru este deviat în corner.

Repriza secundă a fost una grea din toate punctele de vedre, terenul prost și-a spus cuvântul. În minutul 48, arădenii au o ocazie uriașă, șutul lui Otele, din lateral stânga, trecând milimetric pe lângă poartă. Două minute mai târziu, capul lui Săpunaru este scos greu de Iacob.

În minutul 58 R. Pop scapă cu Moldovan, dar acesta din urmă reușește să rețină. UTA pare mai stăpână pe situație, dar marile ocazii lipsesc. În minutul 70, olandezul Ubbink trage puternic de la distanță, șut reținut cu dificultate de portarul rapidist. Jocul este fără mari ocazii în continuare, cu UTA încercând să țină cât mai mult mingea.

În primul minut de prelungire, Jobello, intrat în locul lui Otele, îi pasează excelent lui Maxim, dar șutul acestuia este deviat în corner. Când jocul părea că se îndreaptă spre o victorie arădeană, în urma unei „mingi de arbitru” din apropierea careului de 16 metri, mingea ajunge la Dragoș Grigore, care este faultat de Maxim în careul arădean. După verificarea VAR, se acordă penalty pentru Rapid, transformat cu siguranță de Dugandzic.

Chiar dacă UTA a fost mai bună în acest meci, victoria încă se lasă așteptată de arădeni. Terenul greu a privat spectatorii de un meci frumos, spectacolul fotbalistic fiind servit cu țârâita de cele două echipe. UTA chiar dacă a fost mai periculoasă și mai activă nu a reușit să le facă fanilor sărbătorile fericite.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.