UTA Arad – Petrolul Ploiești • 2 – 0, cu David Miculescu în prim-plan

Sursă imagine: © AradObiectiv.ro

Sport

Scris de T.F.

Aseară a avut loc la Arad primul meci oficial acasă al echipei UTA din actuala ediție de campionat 2022 – 2023, numită cam pompos SuperLiga României. Liga da, dar Super…. UTA a primit vizita unei echipe de tradiție din fotbalul românesc, echipă înființată în 31 decembrie 1924. Petrolul are patru titluri de campion al României și a câștigat de trei ori Cupa României.

Pe un stadion Francisc Neuman cu o asistență de aproximativ 10.000 de spectatori David Niculescu, incontestabil omul meciului, a făcut ce a vrut cu lupii galbeni. Publicul a fost și de data aceasta incredibil. Prima repriză a fost controlată în mare parte de UTA, cu câteva ocazii ratate și de Petrolul. Mai menționăm și comportarea execrabilă a galeriei din Ploiești (aproximativ 30 de suporteri).

Au jucat formațiile:

UTA Arad: Fl. Iacob – Vukcevic, Erico, Benga, Hoxhallari – Batha, Cascini – Miculescu, Ubbink, Otele – Keseru. Rezerve: Balauru – Isac, Stahl, Matei, Şteau, Ademi, Chindriş, Maxim, Dobrescu. / Antrenor: Ilie Poenaru

Petrolul Ploiești: Avram – Meijers, Tamaș, Huja – Pashov, Dumitriu, Jair, Țicu – Cioiu, Ivanovski, Grozav. Rezerve: Vâlceanu – Olaru, Borţa, Velisar, Seto, Bratu, Cebotaru, Tucaliuc, Măzărache. / Antrenor: Nicolae Constantin

Arbitri: Iulian Dima din București / Mihai Marica (Bistriţa) și Ciprian Danşa (Satu Mare). Arbitru de rezervă Szabolcs Kovacs (Satu Mare).

Arbitri VAR: Rareș Vidican (Satu Mare) și Alexandru Cerei (Cluj).

Observator de joc din partea LPF Romulus Gabor (Hunedoara) / Observator de arbitri din partea FRF Cornel Fecioru (București).

Meciul a început cu o echipă ploieșteană care a dat impresia că este o nucă greu de spart la Arad. Dar, totul a fost doar o impresie. În minutul 4 consemnăm prima ocazie a echipei arădene, de fapt două ale jucătorilor albanezi de la UTA. Trage bine Batha, șutul este blocat, iar Hoxhallari trage din voleu și respinge Avram. După câte o lovitură liberă de ambele părți din poziții bune, rămase fără rezultat, vine și deschiderea scorului. În minutul 11 Miculescu trage forte bine pe jos de la colțul careului de 16 metri și face 1 – 0.

În minutul 13 Petrolul are o ocazie uriașă, ratată de Dumitriu. Apoi UTA începe să se joace cu ocaziile. David Miculescu ratează de două ori la rând în minutul 14. Peste patru minute arădenii ratează o nouă ocazie de data aceasta prin Keseru.

Apare la stadion și galeria Petrolului, plasată ca de obicei în sectorul rezervat ei de la peluză. Parcă pentru a saluta venirea galeriei, Petrolul are două ocazii mari în minutele 20 și 22 ratate de Huja și Pashov. În minutul 24 au loc scene reprobabile cu galeria Petrolului, este nevoie de intervenția stewarzilor și, cam târziu, a jandameriei.

Petrolul are mai mult inițiativa, dar UTA are situația sub control. Spre sfârșitul primei reprize galeria arădeană are și ea meciul ei cu Gheorghe Falcă și Alexandru Meszar.

La începutul reprizei secunde Petrolul este mai activă, dar timp de aproape 20 de minute nu prea este nimic de consemnat decât unele schimbări la oaspeți. Apoi meciul se deblochează în minutul 69 în urma unui contraatac cu Miculescu în prim plan. David trece de mai mulți adversari pe parte dreaptă, întră spre centru și de la marginea careului de 16 metri trage frumos cu stângul pentru 2 – 0.

Ocazie mare pentru Petrolul în minutul 75. Ivanovski nu concretizează centrarea lui Huja. Apoi până la sfârșit Petrolul are o ușoară dominare dar tabela de marcaj rămâne neschimbată. UTA a gestionat bine întâlnirea, cu David Miculescu în zi de grație. Miculescu a fost omul meciului. Dar mai sunt unele lucruri de reglat la echipa arădeană în apărare și nu ar strica mai multă agresivitate.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.