UTA Arad – FC Hermannstadt | Arădenii, la prima înfrângere acasă

Sursă imagine: © AradObiectiv.ro

Sport

Scris de T.F.

FC Hermannstadt este cel mai tânăr club din SuperLiga României, a fost înființat în 2015. Hermannstadt este de fapt numele german al orașului Sibiu. Echipa sibiană a venit la Arad din postura singurei echipe neînvinse din actuala ediție de campionat și a ocupării unui amețitor loc trei pentru o nou promovată. La Arad a demonstrat că merită acest lucru, bineînțeles cu largul concurs al echipei arădene.

Meciul se poate sintetiza foarte simplu: Sibiul, fără casă și fără masă, nu are stadion și nici bani, dar joacă fotbal. Aradul are stadion și suporteri extraordinari, este cu banii la zi, dar nu joacă nimic! După 11 etape scurse din campionat, accederea în play-off pentru UTA pare doar de domeniul visului.

Au marcat: Postolachi – din 11 metri în min. 29, respectiv Alhassan – în minutele min. 36 și 90+5. Pe un teren moale, prea moale, la un moment dat pe o ploaie măruntă și în fața unei asistențe de aproape 9.000 de spectatori (oficial 7.663), au fost și aproximativ 40 de suporteri din Sibiu, au jucat formațiile:

UTA Arad: Fl. Iacob – Vukcevic, Benga, Chindriș, Hoxhallari – Batha (Anton – min. 68), Cascini (Matei – min. 46) – Stahl (Ubbink – min. 46), Șteau, Jobello (Keșeru – min. 67) –Postolachi. Rezerve: Balauru – Dobrescu, Isac, Fl. Matei, Negoescu (în locul lui Matei, accidentat – min. 72), Ademi, Keșeru, Ubbink, Anton. Antrenor: Ilie Poenaru.

FC Hermannstadt: Muțiu – Butean, Bejan, I. Stoica, Opruț – Biceanu (Năstăsie – min. 90+1), Răuță (Mino – min. 69) – Balaure (Petrescu – min. 80), Alhassan, Oroian (Iancu – min. 69)– Paraschiv (Buhăcianu – min. 80). Rezerve: Muțiu – Antoche, Medina, Mino, Năstăsie, P. Petrescu, Dr. Iancu, C. Popescu, Buhăcianu. Antrenor: Marius Măldărășanu.

Arbitri: Sebastian Colțescu (București) la centru / Adrian Popescu (Craiova) și Alexandru Vodă (Alba Iulia) la margine. Rezervă: Andrei Florin (Târgu Mures).

Arbitri VAR: Sorin Costreie (Buftea – Ilfov) și Alexandru Cerei (Cluj)

Observatori: Zoltan Szekely (Baia Mare) din partea FRF observator pentru arbitri / Dan Potoceanu (București) din partea LPF observator de joc.

Înaintea începerii jocului s-a ținut un moment de reculegere pentru Florin Hidișan. Apoi, cele două echipe au depus câte o floare la bannerul aflat la colțul peluzei unde se află galeria arădeană, banner care avea fotografia fostului mijlocaș al Bătrânei Doamne.

Prima tentativă mai serioasă a arădenilor a avut loc în minutul 8, când Jobello centrează și Muțiu bâjbâie, dar faza rămâne fără rezultat. Peste câteva minute, Oroian trage frumos spre vinclul din dreapta lui Iacob, dar fără consecințe pe tabela de marcaj. Sibienii sunt parcă mai prezenți în joc, mai consistenți la construcție, dar fără evenimente notabile.

În minutul 21, o fază rapidă a echipei UTA a fost încheiată cu un șut din întoarcere al lui Postolachi, puțin pe lângă poartă. Minutul 29 duce deschiderea scorului. În urma unei faze arădene pe partea stângă de atac, Sthal este faultat în careu de Răuță și Colțescu arată fără ezitare lovitură de la 11 metri. Camera VAR confirmă infracțiunea. A executat calm și cu precizie Virgiliu Postolachi și UTA – FC Hermannstadt 1 – 0.

După gol, oaspeții au fost mai activi și pe acest fond a venit egalarea în minutul 38. Alhassan a depășit pe dreapta fundașii arădeni și a șutat pe colțul scurt, Iacob fiind învins. UTA – FC Hermannstadt 1 – 1. Acesta a fost și scorul pauzei.

După reluare, meciul se desfășoară între cele două careuri, fără lucruri importante de menționat. În minutul 57, în urma unui conflict la mijlocul terenului, Sebastian Colțescu arătat în același timp patru cartonașe galbene. Beneficiarii au fost Opruț și Alhassan de la oaspeți, Ubbink și Batha de la gazde.

Urmează o perioadă în care UTA este mai activă, pe fondul schimbărilor făcute, dar sibienii țin jocul sub control. Intrarea lui Negoescu pe partea dreaptă (min. 72), în locul lui Matei accidentat, mai animează jocul, dar fără ocazii clare de gol.

Jocul părea că se îndreaptă spre o remiză mai mult sau mai puțin echitabilă, dar arbitrul de rezervă arată cinci minute de prelungire. În minutul 90+5, UTA are o ocazie de a marca, dar centrarea arădeană din partea stângă trece prin fața porții și nimeni nu profită de ea. Imediat, pe o contra a sibienilor, Alhassan pătrunde în forță pe dreapta și din interiorul careului îl învinge pe Iacob. UTA – FC Hermannstadt 1 – 2. Acesta este și rezultatul final.

Greu de digerat acest rezultat pentru arădeni, dar echipa din Sibiu a meritat victoria. Sibienii au fost echipa mai omogenă, au pus mereu presiune pe arădeni, au fost mai mereu primii la minge, au pasat rapid și exact și au depus un efort colectiv consistent.

Jocul UTA-ei a lăsat mult de dorit, parcă fără voință și fără vlagă. Posesie bună doar în propria jumătate, dar și foarte multe pase înapoi sau chiar la Iacob. O echipă tristă, cu un joc dezordonat, în fața unui stadion viu. Nici nu știm dacă merită să ne enervăm sau aceasta este valoarea echipei.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.