UTA Arad – FC Hermannstadt 1 – 0, victorie foarte importantă pentru arădeni

Sursă imagine: © AradObiectiv.ro

Sport

Scris de T.F.

Un meci capital pentru UTA, un meci care trebuie câștigat cu orice preț, lucru de care sunt conștienți toți de la UTA, de la antrenor până la juniori. „Hermannstadt este o echipă omogenă, care nu a schimbat foarte mult de când a promovat în prima ligă. Sibienii sunt foarte disciplinați, se apără foarte bine și pe contraatac sunt periculoși. După părerea mea, sunt cea mai bună echipă din play-out„, a spus Mircea Rednic despre echipa din Sibiu la conferința de presă premergătoare acestei partide.

Vom avea un meci foarte greu. Pentru mine este o necunoscută că UTA se află pe acel loc în clasament, având o echipă cu jucători de calitate. Va fi greu și datorită presiunii publicului arădean. Avem un parcurs bun, avem șapte meciuri fără înfrângere din care cinci victorii. Suntem într-o formă foarte bună și suntem montați 100% în acest moment” a declarat Marius Măldărășanu, antrenorul lui FC Hermannstadt.

Pe un teren foarte bun și sub privirile a aproximativ 7.000 de spectatori au jucat formațiile:

UTA Arad: Iacob –  Benzar, Benga, Hoxhallari, Abeid – Batha – R. Pop, Ubbink, Roger, Otele – Milosevic. Rezerve: Kucher – Vukcevic, Cascini, Anton, Postolachi, Șteau, Keseru, Dobrescu. Antrenor: Mircea Rednic.

FC Hermannstadt: Letica – Butean, Bejan, Stoica, Opruț – Mino Sota – Balaure, Alhassan, Limaj, C. Popescu – Paraschiv. Rezerve: Muțiu – Ene, Medina, Biceanu, Oroian, D. Iancu, Petrescu, Bărbuț, Babic. Antrenor: Marius Măldărășanu

Meciul a fost condus de o brigadă de arbitri formată din:

Meciul a început cu UTA în atac punând presiune pe sibieni. UTA a beneficiat de două cornere în primele cinci minute, ambele rămase fără rezultat. În minutul 7 Ubbink centrează în careu dar Milosevic este mai lent decât Letica. Apoi, echipa din Sibiu echilibrează partida, arădenii parcă au făcut un pas înapoi.

În perioada următoare sibienii sunt mai prezenți în joc, dar fără a pune în real pericol poarta lui Florin Iacob. În minutul 16 Mino Sota trage violent, dar peste poartă. UTA are o replică câteva minute mai târziu, beneficiază de două cornere, dar menționăm doar un șut puternic a lui Abeid care nu și-a atins ținta. UTA nu pune deloc în pericol poarta echipei din Sibiu. În minutul 35 Roger respinge în ultimă instanță în corner. În urma acestuia Limaj a tras bine dar pe lângă poartă.

O primă repriză fără niciun șut pe spațiul porții expediat de arădeni, care au dominat în unele momente prima repriză. Milosevic a făcut efectiv figurație în atacul Bătrânei Doamne.

Repriza secundă debutează cu o mare ocazie pentru UTA. În minutul 48, la o centrare a lui Abeid, Rareș Pop este la un pas să deschidă scorul, dar se pare că mingea a fost deviată cu cotul de un sibian. În urma verificării VAR, Viorel Flueran acordă penalty pentru UTA. Roger jr. execută foarte bine și marchează în minutul 51. UTA Arad – FC Hermannstadt 1 – 0! Tribunele explodează!

În minutul 58 arădenii au o nouă ocazie, Rareș Pop centrează și Letica respinge din fața lui Otele. În minutul 63 avem mari emoții, Florin Iacob era să-i pună mingea pe cap lui Daniel Paraschiv. În minutul 68 avem iarăși emoții, Bărbuț și Opruț sunt blocați de Benga și Fl. Iacob.

Apoi pe o contră a arădenilor Rareș Pop pătrunde foarte bine pe dreapta, dar nimeni nu intervine în fața porții adverse. În momentul imediat următor, după cursa făcută de Pop, ne stă inima în loc. Rareș se prăbușește pe gazon! Toată lumea este înmărmurită, intră și salvarea, iar jucătorii arădenii fac cerc în jurul lui Rareș în timp ce acest primește îngrijiri medicale. Tot stadionul scandează numele lui Rareș Pop. Același lucru este făcut și de galeria echipei oaspete formată din aproximativ 30 de oameni. Bravo Sibiu! După aproape 10 minute juniorul arădean este scos cu salvarea de pe teren în scandările întregului stadion: Rareș Pop, Rareș Pop!

Partida se reia cu Șteau în locul lui R. Pop. În minutul 79 Postolachi este blocat când vrea să șuteze la poartă. Peste un minut, Anton trage violent de la 25 de metri, puțin peste poartă. Se arată 10 minute de prelungiri, dar tot stadionul este cu gândul la Rareș Pop. În minutul 98 UTA mai marchează un gol, după o fază ca la biliard, cu șutul lui Șteau sub transversală. Golul este anulat de VAR pe motiv de offside.

Nu se mai întâmplă nimic și meciul se termină: UTA Arad – FC Hermannstadt 1 – 0. Rareș Pop revine în teren și tot stadionul îi scandează numele. Victorie foarte importantă pentru UTA și pentru fani, dar cel mai mult dedicată lui Rareș Pop.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.