Bucurie înainte de Paști: UTA Arad – Chindia Târgoviște 1 – 0

Sursă imagine: © AradObiectiv.ro

Sport

Scris de T.F.

UTA a avut un meci aproape cu cuțitul la os cu Chindia Târgoviște. O eventuală victorie a târgoviștenilor ar fi complicat foarte mult situația echipei arădene. Nu trebuie să uităm că trupa lui Săndoi a câștigat ultimele două deplasări de la Arad și, cel puțin din acest motiv, UTA avea motive de teamă.

Ca de obicei publicul arădean și galeria au fost la superlativ, chiar dacă pe parcursul primei reprize au avut câteva tentative de aș-i apostrofa favoriții. A fost la meci și o galerie a echipei din Târgoviște formată din patru persoane!

Pe un teren moale, un timp bun pentru fotbal și în fața a aproximativ 4.500 de spectatori au jucat formațiile:

UTA Arad: Fl. Iacob – Vukcevic, Medjimorec, Benga, Shlyakov – Ubbink, Batha, Vorobjovas – Miculescu, Laukzemis, Otele. Rezerve: Balauru – Pătlăgică, Dima, Baravykas, Isac, Mercioiu, Hrezdac, Matei. Antrenor: Ionuț Badea.

Chindia Târgoviște: Căbuz – Căpușă, Pițian, Celea, C. Dinu – Passaglia, P. Iacob – Butean, Chamed, A. Șerban – D. Florea. Rezerve: Moldovan – Dulca, Popadiuc, Chunchucov, Corbu, Roumpoulakou, Sila, M. Șerban, Ioniță. Antrenor: Emil Săndoi.

Au arbitrat: Sebastian Colțescu – la centru, Vasile Marinescu (ambii din București) și Daniel. Mitruți (Craiova).

Prima repriză a fost destul de anostă cu puține faze de poartă și un joc slab de ambele părți. UTA a fost ceva mai activă cu două trei oportunități la poarta lui Căbuz, dar fără a concretiza ceva. Otele (min. 5) și Benga (min. 11) au avut primele ocazii pentru UTA. A răspuns și Chindia prin Șerban care a tras pe lângă poartă. Mai consemnăm o ocazie pentru arădeni în minutul 36 la o combinație Laukzenis – Vorobjovas, ultimul trăgând pe plângă poartă și un șut expediat de Batha în minutul 40. O primă repriză slabă făcută de UTA.

Repriza a doua a fost mult mai animată, cu UTA atacând permanent în primele 20 de minute și ratând multe ocazii. În minutul 47 Otele reia pe lângă poartă o minge venită de la Shlyakov. În minutul 48 pătrunde Otele dar Laukzemis nu reușește să concretizeze din careu. Câteva momente mai târziu (min. 50) la centrarea lui Vukcevic, Vorobjovas reia peste poartă. În minutul 60 Laukzemis trage din lateral și Căbuz reține.

Urmează apoi o perioadă în care oaspeții sunt mai activi cu mai multe acțiuni la poartă în timp ce UTA nu se regăsește. Chamed trimite pe lângă în minutul 64. Peste două minute o nouă ocazie pentru târgovișteni, dar Benga intervine și rezolvă situația. În minutul 67 ocazie mare pentru Chindia, trage Florea din voleu, dar respinge Iacob.

Minutul 69 aduce deschiderea scorului. Ubbink centrează de pe dreapta și Otele reia în poarta lui Căbuz. Stadionul este în extaz, un gol așteptat de mult timp de fanii arădeni. După gol Chindia iese la atac și forțează egalarea. Dar arădenii controlează jocul și, fără alte evenimente notabile, doar mai multe schimbări de ambele părți, meciul se încheie cu scorul de 1 – 0 pentru UTA.

În urma acestui rezultat echipa arădeană scapă în mare măsură de emoțiile barajului și retrogradării. La final copii și spectatorii au invadat terenul și s-au bucurat alături de jucătorii favoriți.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.