duminică, 21 iulie, 2024

UPDATE – Șoferul implicat în accidentul mortal de pe drumul Pâncota-Seleuș este un consilier județean: „Nu îmi vine să cred ce s-a întâmplat”

Distribuie articolul

Un accident mortal a avut loc seara trecută, în jurul orei 21:30, pe Drumul Județean 709, drum ce leagă localitățile Pâncota și Seleuș.

Astfel, un bărbat în vârstă de 50 de ani, care circula pe jos pe drumul dintre cele două localități menționate, a fost luat pe sus de o mașină al cărei șofer nu l-a văzut pe bărbat, acesta din urmă neavând însemne refletcorizante pe un drum ce nu este iluminat. În urma accidentului, bărbatul de 50 de ani a murit, iar polițiștii au reușit să-l identifice, constatând că este din județul Bihor.

„Din primele cercetări la fața locului s-a stabilit că un bărbat de 37 de ani, din Ineu, a condus un autoturism pe DJ709, dinspre Pâncota înspre Seleuș, iar la km 37 + 10m a surprins și accidentat mortal o persoană de sex masculin de aproximativ 55 de ani, care se deplasa pe partea carosabilă în aceeași direcție cu autoturismul. În urma impactului a rezultat decesul pietonului care nu purta îmbrăcăminte cu elemente reflectorizante.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

În această dimineață, pietonul a fost identificat în persoana unui bărbat de 50 de ani din jud. Bihor.

În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă”, transmite agentul-șef Claudia Iuga, purtător de cuvânt al IPJ Arad.

UPDATE

Se pare că șoferul care a condus autoturismul implicat în accidentul mortal petrecut seara trecută pe DJ709, drum ce leagă localitățile Pâncota și Seleuș, este consilierul județean Cristian Urzică. Cercetările polițiștilor au arătat destul de clar că șoferul implicat n-a avut vreo vină în acest caz, însă suntem siguri că nimeni nu și-ar dori să se afle acum în pielea tânărului consilier județean.

Am stat de vorbă cu acesta, prin telefon, iar discuția ne-a făcut pielea de „găină”.

„Regret foarte mult ceea ce s-a întâmplat. Abia realizez ce mi s-a întâmplat. Nu pot decât să-mi exprim compasiunea față de familia celui decedat”, spune Cristian Urzică.

L-am întrebat cum s-a întâmplat totul, iar acesta ne-a povestit, având în glas un permanent tremurat.

„Am sperat că a fost un animal. Atât de rapid s-a petrecut totul, că nu îmi imaginam că putea să fie un om. Mergeam de la Arad spre Ineu, iar între Pâncota și Seleuș, la un moment dat, dacă știi, se face o curbă la stânga. Nu e o curbă strânsă, ci una destul de ușoară. Aveam mașină în față și în spate și, dintr-o dată, am auzit o bubuitură și am simțit că am lovit ceva, iar parbrizul s-a spart. Am mai mers puțin, probabil vreo sută de metri, până am putut să trag undeva pe dreapta. Am coborât din mașină sunând la 112 și am început să alerg spre zona unde a fost impactul. Speram că e un animal. Am tot strigat să văd dacă răspunde cineva. Apoi, în timp ce eram cu operatorul de la 112, am găsit o șapcă. Am simțit că fuge pământul de sub mine. L-am mai căutat prin zonă și l-am găsit. Nici nu știu cât a durat până au ajuns medicii. Mi s-a părut că au fost acolo cât am clipit. Din păcate, medicii n-au mai putut face nimic. Îmi pare nespus de rău. Și acum parcă nu-mi vine să cred ce s-a întâmplat. Abia am închis un ochi înspre dimineață, iar când m-am trezit, am sperat să fi fost un coșmar. Încă nu realizez că mi s-a întâmplat mie. Dacă treceam cu un minut mai devreme sau cu un minut mai târziu, nu s-ar fi întâmplat nenorocirea asta. Nu știu cum și de unde a apărut în fața mea. Nu-mi dau seama dacă a fost pe marginea drumului, dacă a fost un metru și jumătate pe drum. Pur și simplu totul s-a întâmplat într-o fracțiune de secundă. Nu știu dacă era băut sau nu. Știu doar că, dacă nu treceam în momentul acela pe acolo, nu s-ar fi întâmplat asta. Știu că nu sunt vinovat pentru ce s-a întâmplat, dar vorbim despre viața unui om. O să-l am toată viața pe conștiință. Din păcate, nu pot șterge ziua de ieri din viața mea…”, ne-a mai povestit consilierul județean Cristian Urzică.

Se dovedește astfel, din nou, deși nu mai era nevoie, cât de periculos este să circulați pe jos sau cu bicicleta și să nu aveți elemete reflectorizante la voi.

Distribuie articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Table of contents

Din aceeași categorie

Noutăți