UPDATE – Un camion plin cu migranți a fost asaltat de polițiști în Arad. Unii au sărit de pe camion și au fugit pe străzi | FOTO-VIDEO

Sursă imagine: Arad Obiectiv

Știri Arad

Scris de Arad Obiectiv

Vedem cu o frecvență zilnică felul în care zeci de migranți din țări care se află în zone de conflict sunt prinși în timp ce încearcă să treacă fraudulos frontiera româno-ungară pentru a ajunge în țări mult mai dezvoltate din Europa. Cei mai mulți dintre aceștia se ascund în camioanele ce transportă mărfuri în Vest, iar alții sunt transportați chiar de către unii șoferi. Așa au vrut să facă și mai mulți migranți astăzi, când s-au ascuns într-un camion condus de un cetățean turc.

Ei bine, nu este tocmai clar ce s-a întâmplat în acest caz. Adică nu este clar dacă migranții au urcat în semi-remorca acelui camion pe furiș, când șoferul și-a luat pauza și s-a pus să doarmă, variantă pe care de altfel o susține și șoferul. Sau dacă aceștia au ajuns printre mărfuri cu știrea șoferului, acesta din urmă decizând să-i dea în vileag fiindcă nu s-ar fi înțeles la bani, lucru care, din informațiile noastre, se întâmplă destul de des. Totuși, martorii spun că, în momentul în care șoferul a coborât din camion, tremura de parcă ar fi văzut o stafie, lucru care ne poate face să credem că varianta sa ar putea fi cea reală și că nu știa inițial că, pe lângă mărfuri, transportă și migranți.

Cert este că, în jurul orei 10:30, camionul în cauză traversa strada Aurel Ardelean (fostă Pădurii), dinspre Calea Bodrogului și era cât pe ce să blocheze toată intersecția, probabil șoferul fiind panicat și neștiind ce să facă. Apoi a tras camionul în benzinăria ARAL, situată pe colțul dintre străzile Dorobanților și Aurel Ardelean, după care a coborât din cabină și le-a cerut celor prezenți, disperat și tremurând, să sune urgent la poliție. În doar câteva minute, o mulțime de echipaje de poliție au împânzit zona. Până atunci însă, până la venirea polițiștilor, doi dintre migranți au reușit să iasă din semi-remorcă prin partea de sus, probabil au tăiat prelata, după care au sărit și au fugit „mâncând asfaltul” pe strada Aurel Ardelean. În tot acest timp, o mulțime de alți migranți aflați în respectiva semi-remorcă făceau mare gălăgie, intrând probabil în panică, fiindcă nu știau exact ce se întâmplă.

În cele din urmă, polițiștii au decis să nu deschidă ușile semi-remorcii în locația respectivă și să mute camionul într-o altă zonă, una în care o situație care ar putea degenera să nu fie puși în pericol trecătorii.

UPDATE

„În această dimineață, în jurul orei 10.30, am fost sesizați prin apel S.N.U.A.U 112, de către un bărbat despre faptul că din interiorul camionului pe care îl conducea se aud zgomote. La fața locului s-au deplasat de urgență polițiștii Biroului de Ordine Publică care au constatat că cele sesizate se confirmă, totodată solicitând prezența unor reprezentanți ai Biroului Vamal pentru desigilarea remorcii. În urma verificărilor a reieșit că în interiorul remorcii se aflau 8 persone de sex masculin cu vârste cuprinse între 15 și 18 ani, toți cetățeni afgani. În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Inspectoratului General pentru Imigrari a reieșit că 5 dintre aceștia aveau drept de ședere temporară pe teritoriul României, unul este minor, iar ceilalți 2 au fost predați polițiștilor de Frontieră în vederea continuării cercetărilor și luării măsurilor legale care se impun”, transmite inspectorul de poliție Livia Pescar, purtător de cuvânt al IPJ Arad.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.