UAV, în clasamentul SCImago Institution Ranking 2021

Educație Știri Arad

Scris de Arad Obiectiv

Topul internațional cuprinde universitățile ierarhizate pe baza criteriului publicațiilor științifice.

Clasamentul realizat de SCImago Institutions Rankins (SIR) plasează Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad pe locul 149  între cele 414 universități din Estul Europei. Ierarhia cuprinde doar acele universități care îndeplinesc criteriile minimale privind numărul de lucrări științifice publicate. Criteriile de evaluare SIR sunt bazate pe următorii indicatori:  Cercetare (50%), Inovare (30%) și Impact Social (20%), conform metodologie afișată pe  site-ul https://www.scimagoir.com/.

În clasamentul dedicat capitolului Cercetare, Universitatea arădeană de stat urcă pe locul 126, iar la capitolul  Computer Science, pe locul 123 depășind Universitatea de Vest din Timișoara,  Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu sau Universitatea din Oradea.

„Acest clasament indică importanța pe care componenta cercetării o reprezintă în cadrul învățământului universitar. Faptul că Universitata „Aurel Vlaicu” din Arad este inclusă în această ierarhie ne motivează să continuăm să aplicăm strategia de susținere a cercetării la nivelul universității noastre, rezultatele muncii de cercetare fiind un propulsor real al instituției noastre de învățământ superior în clasamentele internaționale și, implicit,  va crește gradul de vizibilitate pe plan național și internațional”, a menționat rectorul UAV. Ramona Lile.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.