vineri, 14 iunie, 2024

“Tu ești Primăvara mea” – concert la Filarmonica din Arad dedicat femeilor

Distribuie articolul

Primăvara aduce cu ea o explozie de culoare și viață în natură. În această perioadă, pomii încep să înflorească, iar flori delicate precum ghioceii, zambilele și viorelele își fac apariția, aducând o notă de eleganță și frumusețe. În aer plutesc mirosurile dulci ale florilor înflorite și ale ierburilor proaspăt crescute, creând o simfonie olfactivă reconfortantă. Păsările își reîntorc cântecul melodios, iar albinele zboară de la o floare la alta în căutarea nectarului. Lumina soarelui devine mai blândă, încălzind în mod plăcut tot ce atinge. Primăvara simbolizează renașterea naturii, inspirând optimism și bucurie, iar peisajul devine o operă de artă vie, unde fiecare detaliu contribuie la un tablou vibrant al regenerării și prosperității.

Cum să nu iubești primăvara, când aduce cu ea atâta tandrețe și sensibilitate, iar odată cu prima ei sărbătoare se oglindește în chipul celei pe care o iubim? Femeii din viața noastră, femeilor care dau sens lumii în care trăim, au primit cântece de ziua lor. În prima seară de martie a Corului Academic spectatorii au avut parte de refrene de suflet, refrene de primăvară, luminoase și înnoitoare, visătoare și pline de amintiri. „Tu ești primăvara mea” este prima noastră întâlnire din noul anotimp și nu putem decât să ne bucurăm de ea!

Pentru a celebra sosirea primăverii și sărbătoarea Zilei Femeii, dirijorul Robert Daniel Rădoiaș și Corul Academic au adus pe scena Palatului Cultural din Arad șlagăre românești și internaționale în aranjamente de Sabin Păutza. Cosmin Harbei la chitară electrică, Romeo Sălăjan la chitară bas, Ștefan Calancea la percuție și Sorin Dogariu la pian au oferit publicului clipe de încântare.

Amintim, printre altele, Un albastru infinit, Să nu uităm să iubim trandafirii, Unde erai, Oameni, De-ai fi tu salcie la mal, Copacul, Strada Speranței, Tu ești primăvara mea. Nu au lipsit nici My Way, Can’t Help Falling in Love, Spanish Eyes, Goodbye, My Love, dar și altele, care au încântat auditorul.

Un albastru infinit cântată de Angela Similea, Să nu uităm să iubim trandafirii de Florin Bogardo, Unde erai și Strada Speranței de Corina Chiriac, Mulțumesc iubită mamă de Marian Nistor sau De-ai fi tu salcie la mal de Mihaela Mihai au încântat generații de români și inimile vibrează și acum la auzul lor. Exact acest lucru s-a întâmplat și azi la Palatul Cultural. Pentru că aceste melodii românești sunt foarte cunoscute, mai jos detaliem câteva dintre melodiile din repertoriul internațional.

My Way – În felul meu” este un cântec emblematic interpretat de Frank Sinatra, caracterizat de melodia sa captivantă și versurile profunde. Lansat în 1969, cântecul pune amprenta asupra spiritului neînfricat al vieții, subliniind independența și perseverența. Melodia exprimă trăirile și alegerile personale, relaționează, cu înălțările și căderile, dar cu convingerea de a trăi după propriile sale reguli. „My Way” devine un imn al autonomiei și curajului de a-ți croi propriul drum în ciuda obstacolelor. Este un testament muzical al identității și regăsirii personale în călătoria vieții.

Can’t Help Falling in LoveNu mă pot abține să mă îndrăgostesc„. Este o baladă atemporală, lansată în 1961. Cu o melodie blândă și versuri romantice, cântecul emană tandrețe și pasiune. Versurile ilustrează incertitudinea inerentă a sentimentelor, sugerând că, uneori, iubirea este inevitabilă și nu poate fi evitată. Melodia rămâne un imn al romantismului, captivând inimile ascultătorilor cu nostalgia ei dulce și melodiile care traversează generații, creând legături intime cu moment de iubire autentică.

Goodbye, My Love, Goodbye – La revedere, iubirea mea, la revedere„. Este o baladă emblematică lansată în 1973. Melodia este însoțită de aranjamente orchestrale impresionante, creând o atmosferă dramatică. Cu accente melodramatice și o notă melancolică, piesa devine un cântec al dragostei pierdute. Melodia îmbină elemente ale muzicii pop cu influențe grecești, oferind o experiență sonoră captivantă. „Goodbye, My Love, Goodbye” rămâne un clasic al anilor ’70, ademenind ascultătorii într-o călătorie emoțională profundă.

Spanish Eyes – Ochi spanioli” „Spanish Eyes” Este o baladă romantică cu accente latino, lansată în 1965 cu versuri pline de pasiune despre ochii unei femei spaniole. Melodia încorporează armonii melodice și ritmuri senzuale, creând o atmosferă de căldură și iubire. Instrumentația diversificată, inclusiv chitarele acustice și secțiunile de orchestră, completează farmecul piesei. Cu un amestec de romantism și exotism, „Spanish Eyes” rămâne un hit remarcabil care face ca inimile ascultătorilor să vibreze în ritmul muzicii.

Distribuie articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Din aceeași categorie

Noutăți