joi, 30 mai, 2024

Traficul auto între Bazinul „Delfinul” și Polivalentă încinge spiritele. Decizia mulțumește câțiva locatari, dar nemulțumește alte câteva sute de arădeni și pune în pericol copiii

Share

În ultimele trei zile subiectul deschiderii traficului rutier prin fața Bazinului „Delfinul” și prin fața Sălii Sporturilor (Polivalentă) ține capul de afiș al discuțiilor din spațiul public și de pe rețelele de socializare.

În urmă cu vreo patru zile, primarul Călin Bibarț anunța, printre altele, în cadrul celebrului deja „rond de seară” că se intenționează deschiderea traficului rutier prin zona respectivă. Puțini sau foarte puțin au fost cei care au comentat această decizie, însă, pe de altă parte, este oarecum de înțeles, având în vedere că nu toată lumea se uită la materialele video făcute de Bibarț.

Ei bine, subiectul a luat amploare în următoarea zi, atunci când conducătorul clubului UTA, Alexandru Meszar, care este totodată și directorul Direcției Județene pentru Sport și Tineret Arad, a luat foc pe pagina sa de Facebook și a desființat această decizie, catalogând-o ca fiind „inamdisibilă” și afirmând că „voturile sunt mai importante, decât siguranța copiilor”.

Ne-am interesat și noi puțin să vedem cum stau lucrurile și de ce s-a ajuns la această decizie. Astfel, sursele noastre din cadrul Primăriei Municipiului Arad susțin că, la baza acestei decizii, stau locatarii blocurilor situate în spatele Bazinului „Delfinul”, nemulțumiți că sunt foarte mulți cei care, încercând să ajungă de pe Calea Iuliu Maniu pe Splaiul General Praporgescu, scurtează drumul și o iau printre blocuri, pe Aleea Răsăritului. De altfel, înțelegem că oamenii se simt puși în pericol de circulația – zic ei – „intensă” dintre blocurile lor. Astfel, reprezentanții primăriei au identificat o altă soluție, o scurtătură, am zice noi, din moment ce există oricum străzi de legătură între Calea Iuliu Maniu și Splaiul General Praporgescu, fie pe Aleea Călimănești, fie pe strada Marcel Olinescu, doar că șoferii ar trebui să mai conducă vreo trei-patru sute de metri.

Și astfel, în loc să restricționeze accesul pe Aleea Răsăritului, dacă locatarii tot sunt revoltați pe treaba asta, Primăria găsește o soluție proastă, am spune noi, o soluție care pune în pericol siguranța copiilor ce frecventează Bazinul „Delfinul” sau parcul din Piața Sporturilor.

Soluția este, după părerea noastră, lipsită de orice logică, alta decât logica electorală a facerii pe plac cetățenilor de pe Aleea Răsăritului. Deși, cum spuneam, pentru a stopa traficul „intens” de pe acea stradă, se puteau găsi alte soluții, iar faptul că șoferii erau nevoiți să mai meargă câteva sute de metri pentru a ajunge de pe Maniu pe Praporgescu nu omora pe nimeni, însă mașinile care vor trece prin fața Bazinului „Delfinul” o pot face.

De altfel, pe internet a apărut și o petiție, care a adunat deja câteva sute de semnături, petiție inițiată de către doamna Daria Barta, profesor la Liceul Național de Informatică, antrenor de înot la Clubul Sportiv Municipal Arad (club care își desfășoară activitatea chiar la „Delfinul” și fostă înotătoare de performanță.

Petiția respectivă se numește: „FĂRĂ CIRCULAȚIE ÎN ZONA BAZINULUI „DELFINUL” ȘI A SĂLII POLIVALENTE „VICTORIA” DIN ARAD” și o puteți ajunge la ea cu un singur click pe nume.

Totodată, se poate vedea și din imagini cât de absurdă este această decizie și cum trecerea pentru pietoni pe care ar trebui să traverseze micuții sportivi pleacă aproape din ușa bazinului.

Noi sperăm, totuși că, în cel de-al doisprezecelea ceas, cei din Primărie realizează cât de absurdă și periculoasă este această decizie și caută alte soluții mai sigure pentru copii. Deși, nu vrem să părem prea negativiști, dar dacă deja au trasat trecerile de pietoni, probabil urmează să fie amplasate rapid niște semne de circulație, așa că săptămâna viitoare vom vedea mașinile trecând prin Piața Sporturilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Din aceeași categorie

Noutăți