Următorul telefon pliabil Xiaomi se transformă într-o clonă Galaxy Z Flip

Sursă imagine: via 91mobiles.com

Tech

Scris de T.F.

Odată ce Samsung a preluat conducerea în segmentul pliabil de la început, puținele companii care au încercat să rivalizeze cu gigantul tehnologic coreean au ajuns să o copieze. Primele clone au început să apară începutul acestui an după ce atât Huawei și Xiaomi a luat vălul de pe ceea ce poate fi descris ca fiind „clone Galaxy Z Fold 2“. Dar, conform mai multor știri recente, Xiaomi pare a se inspira tot mai mult și din Samsung Galaxy Z Flip, pentru a lansa un telefon cu clapetă.

Conform site-ului olandez SamMobile, cele mai noi informații arată că Xiaomi vrea să construiască un smartphone pliabil care va arăta foarte asemănător cu Samsung Galaxy Z Flip. Conform schițelor găsite la WIPO (World Intellectual Property Organization – Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale) de site-ul 91Mobiles, misteriosul telefon pliabil Xiaomi are camere în față și în spate și un afișaj exterior foarte mic, identice cu Flip-ul Samsung.

Este o priveliște familiară, pentru a fi cel puțin eleganți. Familiară cu Samsung Galaxy Z Flip. Dar, merită să reamintim că schițele găsite la WIPO nu garantează o lansare efectivă pe piață a acestei clone a Flip-ului Samsung. Mai degrabă, aceste documente au fost depuse la WIPO ca o modalitate pentru Xiaomi de a-și proteja proprietatea intelectuală, ceea ce este interesant având în vedere că schițele descriu un Galaxy Z Flip doar puțin modificat.

Samsung a stabilit tendința în domeniul telefoanelor pliabile, atât ca deschidere tip carte cât și ca deschidere tip clamshell. Alții trebuie să urmeze acum cu noi modele pe piață, dar nu să copieze telefoanele Samsung.

Galaxy Z Flip nu este singurul smartphone de pe piață care prezintă un afișaj pliabil într-un factor de formă tip clapetă, dar este, fără îndoială, singurul relevant. Încercarea Motorola de a revitaliza gama RAZR folosind tehnologia de afișare pliabilă a scăzut după lansarea altor modele de către Samsung.

În schimb, Galaxy Z Flip de la Samsung are un mare succes, iar compania lucrează acum la o continuare directă care se așteaptă să fie lansată ca Galaxy Z Flip 3. De fapt, filiala Samsung Display se simte foarte încrezătoare în abilitățile sale de fabricare a ecranelor pliabile, încât furnizează ecrane pliabile inclusiv la Google, Oppo, Vivo și într-adevăr Xiaomi. Chiar și Apple testează apele în acest domeniu.

Având în vedere acest lucru, dacă Xiaomi lucrează la un model, așa cum este indicat de aceste documente WIPO, telefonul ar putea nu doar să folosească un ecran Samsung, ca Galaxy Z Flip / Z Flip 3, dar va arăta probabil la fel. Nu sunt departe timpurile când companiile chineze au copiat modelele Apple fără jenă.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.