joi, 30 mai, 2024

Telefoanele Apple, Xiaomi și Google vor avea o funcție software comună

Share

Deja suntem obișnuiți să vedem tot felul de ciudățenii în materie de telefoane mobile. Știm că cel mai mare producător mondial de smartphone-uri, compania Samsung, produce ecrane pentru Apple, Google, Huawei, OnePlus sau Xiaomi. Samsung mai vinde acestor concurenți și memorii sau camere foto. Compania americană Apple este cel mai mare beneficiar de piese componente Samsung. Se poate spune că găsim câte un pic de Samsung în fiecare smartphone de pe piață.

Acum a apărut o altă situație cel puțin inedită. Xiaomi, Google și Apple, trei cunoscute și diferite mărci de smartphone-uri, vor avea o funcție software comună. Care? Este vorba despre gesturile de pe capacul din spate, care vă permit să efectuați acțiuni sau să lansați rapid unele aplicații, conform site-ului italian HDBlog.

Prima companie care a introdus această funcție pe smartphone-urile a fost compania din Mountain View – Google, în primăvara anului trecut. Această funcție a fost lansată cu cea de-a doua versiune a Android 11 Developer Preview. Apoi a fost rândul gigantului Apple, care a introdus această caracteristică destul de discret cu iOS 14, sub numele „Back Tap”.

Și, în sfârșit, vine rândul companiei chineze Xiaomi, ultima în ordine cronologică care a început să dezvolte o funcționalitate similară pentru dispozitivele sale. Primele indicații în acest sens sunt furnizate de un redactor de la site-ul XDA-Developers, care a găsit referințe despre acest lucru printre codurile ultimelor versiuni beta ale MIUI 12 (sistemul de operare Xiaomi, bazat pe Android). Acesta a reușit să activeze meniul corespunzător acestei funcții în setările sistemului.

Funcția, la fel ca a companiei Apple, este numită de Xiaomi ca Back Tap. Deși nu este încă activă, imaginile partajate de XDA-Developers ne-au permis să descoperim diferite detalii despre gesturi, care pot fi activate separat cu două sau trei aplicații și vor servi pentru a efectua 5 acțiuni diferite: faceți o captură de ecran; porniți lanterna; accesați centrul de control; coborâți cortina de notificare; porniți camera. În mare aceste acțiuni sunt aceleași și pe celelalte smartphone-uri.

Cu toate acestea, având în vedere că funcția nu este încă disponibilă publicului, este posibil ca Xiaomi să extindă această listă cu alte opțiuni înainte de versiunea finală.

Aceste trei companii au diferite sisteme de operare: Google cu Android, Xiaomi cu MIUI 12 (bazat pe Android) și Apple cu iOS. Se pare că este o funcție care a prins la public și nu este exclus să o vedem în viitor pe telefoanele mai multor companii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Din aceeași categorie

Noutăți