joi, 30 mai, 2024

Tânărul Horațiu Moldovan va fi al treilea portar al UTA-ei

Share

În numai șase zile, oficialii clubului arădean au reușit să anunțe cinci transferuri cu care „Bătrâna Doamnă” s-a întârit pentru bătăliile din Liga 1. Astfel, după ce a transferat un fundaș, un mijlocaș și doi atacanți, UTA a anunțat luni că a transferat și un portar, întărindu-se în toate compartimentele.

Totuși, dacă în cazurile lui Ioan Hora, Neluț Roșu, Vlad Morar și Erico da Silva vorbim despre patru fotbaliști pe care Gyuszi Balint va dori să se bazeze meci de meci, în cazul tânărului portar Horațiu Moldovan vorbim mai degrabă de o soluție de „acoperire” pentru mult mai experimentații Iacob și Balauru. În același timp, fiind născut pe 20 ianuarie 1998, Moldovan poate fi o soluție și pentru regula Under 21.

„Sunt fericit că am ajuns la o echipă de tradiția UTA-ei, cu suporteri care n-au nevoie de prezentare. I-am simțit pe pielea mea în retur (n.red. – când tânărul portar se afla între buturile lui Ripensia), UTA parcă juca în 12 jucători. UTA a fost de departe cea mai bună echipă din Liga a 2-a, sperăm să fie și la Liga 1. Sunt conștient că am concurență foarte mare, o să-mi aștept rândul, iar când primesc șansa, sper să profit de ea”, a declarat Horațiu Moldovan la prezentarea sa oficială de la sediul clubului.

Născut la Cluj, Horațiu Moldovan a semnat primul contract de profesionist cu CFR Cluj, apoi a fost împrumutat, pe rând, la Hermanstadt și Viitorul Târgu-Jiu, după care a fost transferat de Ripensia Timișoara. După numai câteva luni petrecute la Ripensia, Moldovan a ajuns în Liga 1, la Sepsi Sfântu Gheorghe, iar în ianuarie anul acesta a revenit la Timișoara. În vârstă de 22 de ani, cota de piață a lui Horațiu Moldovan este de 50.000 de euro.

„Am căutat o variantă care să ne asigure o opțiune și pentru o poziție de jucător Under 21. Are experiență destul de bună la Liga 2 și este familiarizat cu atmosfera din prima ligă, după perioada petrecută la Sfântu Gheorghe”, a explicat antrenorul Gyuszi Balint.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Din aceeași categorie

Noutăți