Sute de trenuri au fost luate la „purecat” de polițiști. Scopul: siguranța călătorilor

Național

Scris de Arad Obiectiv

Polițiștii de la transporturi, din toată țara, au acționat în aproape 600 de trenuri  pentru călători și în peste 400 de stații și triaje CF, pentru siguranța oamenilor, dar și pentru a-i avertiza pe aceștia cu privire la eventualele riscuri la care ar putea fi expuși în timpul călătoriilor.

În perioada 12 – 13 septembrie, Direcția de Poliție Transporturi a coordonat, la nivel național, o acțiune pentru prevenirea şi combaterea furturilor de la călători, precum şi pentru asigurarea unui climat de siguranţă publică în trenuri și stațiile feroviare.

Polițiștii au fost prezenți în 571 de trenuri de călători pentru a se asigura că oamenii ajung cu bine la destinație și au fost realizate activități preventive în 444 de stații și triaje CF.

Au fost legitimate 2.199 de persoane, dintre care 11 persoane sunt bănuite de comiterea unor infracțiuni, 8 dintre acestea fiind depistate în flagrant delict.

Polițiștii au depistat 52 de persoane urmărite național și internațional, precum și 4 minori lipsiți de supraveghere, care au fost redați familiilor sau internați în centre de plasament, 2 bolnavi psihic și 28 de persoane fără adăpost.

Pe parcursul acțiunii, polițiștii de la transporturi au aplicat 469 de sancțiuni contravenționale, (175 la Legea 61/1991, pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și 58 la H.G. nr. 203/1994, pentru stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele privind transporturile pe căile ferate române), în valoare de 131.930 de lei, celor care au încălcat normele în vigoare.

Călătorii au fost atenționați și cu privire la riscul de electrocutare, în cadrul campaniei „Selfie-ul pe tren nu ia like-uri, ia vieți!” inițiată de Inspectoratul General al Poliției Române – Direcția Poliție Transporturi.

Exemple:

1. La data de 12 septembrie 2020, polițiștii Postului de Poliție Transporturi Feroviare Arad au surprins în flagrant delict un tânăr, de 24 de ani, din municipiul Arad, în timp ce ar fi sustras 1.760 de lei de la un bărbat din județul Satu Mare, în timp ce se afla în stația C.F.R. Arad, în sala de așteptare.

Prejudiciul a fost recuperat în totalitate. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

2. Polițiștii de la transporturi din Arad au depistat, la data de 12 septembrie a.c., un bărbat, de 69 de ani, din comuna Valul lui Traian, județul Constanța, pe numele căruia exista o dispoziție de căutare din aceeași dată, acesta figurând ca persoană dispărută, plecată voluntar de la domiciliu, la 11 septembrie 2020.

3. O tânără, de 19 ani, din comuna Călinești, județul Argeș, a fost depistată în trafic de polițiștii de la transporturi din Argeș, la data de 13 septembrie 2020, în timp ce ar fi condus un autoturism fără a deține permis de conducere.

Totodată, în autoturismul susmenționat se mai afla și un bărbat, de 21 de ani, din aceeași localitate, care i-ar fi încredințat autoturismul femeii.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere și încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.