Sute de persoane, locații și mijloace de transport în comun, verificate de autorități pentru respectarea măsurilor de protecție. Au fost aplicate și 20 de sancțiuni

Știri Arad

Scris de Arad Obiectiv

Instituția Prefectului Județului Arad anunță că, la sfârșitul săptămânii tocmai încheiate, au avut loc acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, în vederea prevenirii și limitării infectarii cu virusul Covid-19, în zonele aglomerate din județul Arad.

Astfel, sub autoritatea Instituției Prefectului, pe durata stării de alertă, polițiști din cadrul I.P.J. Arad, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și cei de la Protecția Consumatorului continuă să desfășoare, în sistem integrat, activități de verificare a respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, terase, zone de agrement și cluburi în aer liber.

În cadrul activităților desfășurate ieri, 2 august, până în această dimineață, la nivelul județului nostru au fost verificate 126 de obiective/locații. De asemenea, au fost verificate și 335 mijloace de transport în comun. Au fost legitimate 630 persoane fizice în contextul verificărilor, fiind supuse controalelor 119 de societăţi comerciale sau persoane fizice autorizate.

Au fost înregistrate patru apeluri la linia Telverde 0800800165 pentru semnalarea unor cazuri de nerespectare a măsurilor de protecţie indiviuală de către persoane fizice.

În urma tuturor verificărilor au fost aplicate 20 de sancțiuni contravenționale, din care: una pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală (valoare amendă 2500 lei), una pentru nerespectarea unor măsuri de diminuare a impactului riscurilor conform Legii 55/2020 art. 5.(3)/Anexa nr. 3 la HG 394/2020 (avertisment), una pentru fapte de natură economică în context COVID-19 (valoare amendă 1000 lei), respectiv 17 pentru abateri de la normele Legii nr. 61/1991, în context COVID-19 (valoare totală amenzi 6500 lei).

De asemenea, autoritățile atrag atenţia tuturor proprietarilor de restaurante, terase ori localuri unde se organizează evenimente private să asigure cu bună credinţă respectarea tuturor măsurilor de protecţie şi restricţiilor impuse în vederea prevenirii răspândirii  virusului SARS-CoV-2.

Astfel de activități vor avea loc zilnic, pe durata stării de alertă, în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19. Amintim că situațiile de nerespectare a măsurilor de protecție sanitară pot fi semnalate la numărul Tel Verde (apel gratuit) 0800800165, mai anunță Instituția Prefectului Județului Arad.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.