Super Cupa Europei, dintre Bayern și Sevilla, se va juca cu spectatori

Sursă imagine: uefa.com

Sport

Scris de Andrei Fuliaș

Comitetul Executiv al UEFA a decis, marți, că Super Cupa Europei – Ediția 2020 se va juca pe 24 septembrie, la Budapesta, cu număr redus de spectatori, însemând până la 30% din capacitatea stadionului. În acest meci se vor duela Bayern Munich – în calitate de câștigătoare a Ligii Campionilor și Sevilla – în calitate de câștigătoare a Europa League.

Decizia a fost luată pentru a vedea care este impactul prezenței spectatorilor în vederea întoarcerii suporterilor pe stadioane.

Totuși, celelalte meciuri organizate de UEFA se vor disputa în continuare fără spectatori, așa cum a decis Comitetul Executiv al UEFA pe 9 iulie 2020.

Oficialii forului european spun că vor monitoriza în continuare situația.

„Deși a fost foarte important să arătăm că fotbalul poate merge mai departe în aceste vremuri dificile, fără suporteri, jocul și-a pierdut o parte din farmec. Sperăm ca Super Cupa Europei, ce se va juca la Budapesta, să fie un prim pas spre revenirea fanilor pe stadioane în meciurile organizate de noi. Colaborăm îndeaproape cu Federația Ungară și cu Guvernul pentru a implementa măsurile necesare în vederea siguranței sănătății tuturor celor care vor participa la acest meci. Nu ne vom asuma riscuri cu siguranța oamenilor”, a declarat președintele UEFA, Alexander Ceferin, comentând decizia luată de Comitetul Executiv.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.