vineri, 14 iunie, 2024

Sunt anunțate ploi torențiale, vijelii și grindină

Distribuie articolul

Aproape toată țara este vizată astăzi de avertizări meteorologice de vreme severă. Județul Arad nu este nici el scutit de aceste avertizări.

Astfel, în primă fază, meteorologii au emis o avertizare de COD GALBEN, aceasta urmând să intre în vigoare la ora 12:00 și să fie valabilă până la noapte, la ora 03:00.

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp.

De asemenea, începând cu ora 15:00 și până la noapte, la ora 03:00, intră în vigoare o avertizare de COD PORTOCALIU.

În Banat, Crișana, cea mai mare parte a Transilvaniei și a Olteniei și în nord-vestul Munteniei vor fi intensificări ale vântului (rafale în general de 60…80 km/h), vijelii, grindină de medii și posibil mari dimensiuni, averse torențiale și frecvente descărcări electrice. În intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat de peste 50…60 l/mp.

Distribuie articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Din aceeași categorie

Noutăți