Spectacol în tribune, dezamăgire pe teren: UTA – Rapid 0 – 2!

Spectacol în tribune, dezamăgire pe teren UTA-Rapid

Sport

Scris de Arad Obiectiv

Pe un stadion Francisc Neuman arhiplin, au fost spectatori și pe culoarele dintre scaune, fanii arădeni așteptau o victorie contra echipei Rapid. A fost cea mai mare audiență din scurta istorie a noului stadion din Arad. Chiar dacă rezultatul final nu se întrezărea după o primă repriză relativ bună a echipei arădene, golul din debutul reprizei secunde a dereglat jocul echipei UTA și jucătorii nu au mai reușit aproape nimic.

Pe o vreme rece, pe o ploaie măruntă care a început înainte de meci și sub privirile lui Laszlo Balint, prezent în tribună, vioara întâi a meciului a fost galeria echipei UTA. Aceasta, cu o coregrafie spectaculoasă, a eclipsat galeria Rapidului cu mai puțini membri prezenți la Arad, aproximativ 600, față de declarațiile premergătoare meciului.

Au marcat: Ioniță în minutul 46 și Rareș Ilie în minutul 75.

Într-un decor mai degrabă de toamnă au jucat formațiile:

Imediat după începutul meciului galeria UTA-ei a afișat un banner cu vechiul stadion construit de baronul Francisc Neuman și un fan al echipei UTA cu un fular deasupra capului, pe un fond de cartonașe alb roșii care a umplut toată peluza galeriei. Frumos și spectaculos! Coregrafia a fost dedicată aniversării a 77 de ani de la înființarea echipei UTA, pe 18 aprilie 1945.

UTA a început mai bine meciul și a avut prima ocazie în minutul 7, când Otele are o acțiune pe partea stângă, centrează în careu de unde Miculescu trage pe lângă poartă. UTA mai are o oportunitate peste două minute, când Benga reia cu capul peste poarta lui Horațiu Moldovan, ajuns la Rapid chiar de la UTA.

A urmat o perioadă echilibrată cu un joc timid de ambele părți și mai puține faze de poartă. Minutul 24 aduce o nouă fază notabilă, Otele a primit în careu de la Cardoso, a încercat un voleu dar mingea l-a lovit pe Săpunaru. Apoi mingea a revenit la Ubbink, care s-a încurcat cu Otele și mingea a trecut pe lângă poartă.

Rapid a avut prima oportunitate în minutul 27 în urma unei lovituri libere de pe partea dreaptă, centrare bună a lui Carnat, dar a respins Erico. Tot Erico respinge peste două minute o nouă centrare venită de această dată de la Belu Iordache.

UTA are o fază care încălzește tribunele în minutul 31. Otele croșetează și îl amețește pe Belu Iordache la marginea careului pe partea stângă, dar centrarea rămâne fără rezultat. Urmează o ocazie mare pentru Rapid, Belu Iordache reia din centrarea lui Carnat, apoi Iacob respinge cu dificultate. Nu se mai întâmplă mare lucru până la pauză, doar atacuri sporadice și fără finalizare de ambele părți.

La prima acțiune ofensivă din partea a doua a meciului, Rapid a deschis scorul. Era minutul 46 și la o centrare de pe partea dreaptă a lui Rareș Ilie, Ioniță a reluat cu capul în stânga lui Iacob. Alexandru Ioniță este unul dintre cei mai scunzi jucători ai Rapidului, dar a fost nemarcat între înalții fundași arădeni.

După gol ceva s-a rupt în angrenajul echipei gazdă. UTA nu a putut riposta în perioada următoare, acțiunile neavând claritate și elevii lui Ionuț Badea s-au apropiat greoi de poarta Rapidului. UTA a mai avut două acțiuni de poartă în minutele 50 și 60, dar fără finalitate. De remarcat slaba frecvență a șuturilor pe spațiul porții din partea echipei arădene. Tot timpul până acum spectatorii și galeria au fost vioara întâi. Ca de obicei un public arădean de nota 10! Exceptând, bineînțeles, contrele și trivialitățile de rigoare schimbate cu galeria Rapidului, dar care au dat și ele un farmec acestui meci.

Pe acest fond, în minutul 75 a venit golul doi. De data acesta a înscris Rareș Ilie simplu din careu dintr-o centrare din partea stângă, după o acțiune a lui Kait. După gol, giuleșteni și-au urmărit interesul, au tras de timp și nu au mai forțat prea mult. Totul și pe fondul lipsei de reacție a echipei arădene. UTA a mai făcut câteva schimbări, destul de târziu, dar acestea nu au influențat rezultatul final.

Dezamăgire în rândul suporterilor arădeni în urma unui meci în care Rapidul a părut o echipă de bătut, dar UTA a fost moale fără șut pe spațiul porții. Urmează un meci în deplasare la Sepsi și apoi la Arad vine Chindia, două jocuri care par foarte grele după ce am văzut în disputa cu Rapid.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.