Snapdragon Satellite: apelurile de urgență ajung pe mai multe telefoane Android

Sursă imagine: via phonandroid.com

Tech

Scris de T.F.

La începutul acestui an, Qualcomm a lansat Snapdragon Satellite, o soluție de mesagerie bidirecțională în parteneriat cu Iridium. La fel ca Apple și apelurile sale de urgență prin satelit de pe seria iPhone 14, acest nou serviciu va permite smartphone-urilor echipate cu cipuri Qualcomm să trimită și să primească apeluri și mesaje text chiar și din zonele în care acoperirea rețelelor mobile este inexistentă.

Nu se știa până acum exact ce producători vor profita de această caracteristică, dar Qualcomm tocmai a dat o listă mai precisă. La MWC 2023, gigantul american a anunțat în cele din urmă că lucrează cu mai mulți producători de echipamente Android al căror obiectiv este să folosească Snapdragon Satelite pe viitoarele lor smartphone-uri.

Qualcomm a anunțat suport pentru soluția sa de mesagerie bidirecțională Snapdragon Satellite pentru producătorii de smartphone-uri Honor, Motorola, Nothing, Oppo, Vivo și Xiaomi la Mobile World Congress Barcelona 2023 (MWC 2023). Nu există nicio indicație concretă cu privire la dispozitivele care vor fi acceptate. Surprinzător lipsește de aici compania Samsung, cel mai mare producător mondial de smartphone-uri.

„Prin integrarea Snapdragon Satellite în dispozitivele de ultimă generație, partenerii noștri vor putea oferi capabilități de mesagerie prin satelit printr-o constelație globală LEO matură, disponibilă comercial, permițând abonaților din întreaga lume să comunice în aer liber cu furnizorii de servicii de urgență, cu familia sau prietenii lor”. A declarat Francesco Grilli, vicepreședintele Qualcomm pentru managementul produselor, potrivit PhonAndroid.

Oarecum surprinzător, Qualcomm nu a menționat alți parteneri, cum ar fi compania Samsung, care a refuzat apelurile de urgență pe recenta sa serie Galaxy S23. Soluțiile actuale nu ar fi suficient de mature pentru producătorul coreean, care lucrează deja la utilizarea unei alternative pentru următoarele sale telefoane emblematice. Ne gândim aici la Samsung Galaxy Z Fold 5, care va fi lansat în august/septembrie acest an sau la următoarea sa serie emblematică Galaxy S24 care va sosi anul viitor.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.