Simpozion internațional la Facultatea de Teologie

Educație Știri Arad

Scris de Arad Obiectiv

Cum răspunde Biserica Ortodoxă provocărilor acestor vremuri? Care sunt semnificațiile  credinței ortodoxe în vremea pandemiei, care este reacția Bisericii Ortodoxe la influența mediului online, care îi este menirea misionară?

Acestea sunt doar câteva din întrebările la care timp de două zile, în 20 și 21 septembrie,  vor răspunde invitații celor două simpozioane organizate de Facultatea de Teologie „Ilarion V. Felea” din cadrul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad.

Parteneri ai evenimentelor, Arhiepiscopia Aradului, Facultatea de Teologie Ortodoxă din Atena, Academia de  Teologie Creștină din Varșovia, cu susținerea Ministerului Educației.

Lucrările celor două simpozioane vor avea deschiderea luni, 20 septembrie, de la orele 9.30 și vor continua timp de două zile.

Primul Simpozion, cel al Școlii Doctorale „Societatea sub asediu. Semnificaţiile credinţei bisericii”, îi are ca și invitați pe Profesor Dr. Eirini Christinaki-Glarou & Profesor Dr. Jerzy Ostapczuk Drd. Vassilios Meichanetsidis,  (Universitatea din Atena) Drd. Spyridon-Ioannis Vougiouklakis (Universitatea din Atena) Drd. Panteleimon Karczewski, Monastery și Drd. Daria Kania (doctorand al Academiei de  Teologie Creștină din Varșovia ). Alături de ei vor prezenta lucrări profesori de la Universitatea din Craiova, Facultatea de Teologie din Sibiu și Facultatea de Teologie „Ilarion Felea” Arad.

Cel de al doilea simpozion „Simpozion național studențesc și masteral. Provocările bisericii în mediul online. Tipologii pastorale și atitudini misionare” este dedicat studenților masteranzi  din Facultatea de Teologie a UAV, Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” Iași, Facultatea de Teologie Ortodoxă Craiova, Facultatea de Teologie „Sf. Andrei Șaguna” Sibiu, Facultatea de Teologie Ortodoxă Cluj-Napoca, Facultatea de Teologie Ortodoxă „Episcop Dr. Vasile Coman”, Oradea, Facultatea de Teologie Ortodoxă Alba Iulia.

 

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.