Samsung va oferi streaming de jocuri pe televizoarele sale inteligente

Sursă imagine: Samsung Global Newsroom

Tech

Scris de T.F.

Samsung a anunțat că va oferi un serviciu de jocuri în cloud pe televizoarele sale inteligente cu sistemul de operare Tizen. Vestea a fost dezvăluită în timpul conferinței anuale pentru dezvoltatori, Samsung SDC21, care a avut loc recent. Samsung descrie acest lucru ca pe o modalitate pentru dezvoltatori de a „aplica experiența de joc perfectă și captivantă a televizorului inteligent Samsung la jocurile noi”.

Scopul aici pentru Samsung este de a permite jucătorilor să se bucure de jocuri fără a fi nevoie să cumpere hardware separat și scump pentru jocuri. Deși în acest moment, ar putea fi mai dificil să „găsești” un hardware de joc mai scump decât să plătești pentru el.

Aici se află potențial o oportunitate pentru Samsung, conform site-ului american AndroidHeadlines. Dacă Samsung poate reuși să ofere o experiență de joc de înaltă calitate prin cloud, atunci tot ce ar avea nevoie consumatorii este un televizor Samsung care rulează Tizen și un controler compatibil.

În timpul SDC21, Samsung nu a menționat mai mult decât faptul că are in plan să ofere un serviciu de jocuri în cloud. Compania nu vorbește despre unele dintre detaliile cele mai interesante, cum ar fi când va fi disponibil serviciul, ce jocuri vor fi oferite sau cât va costa.

De asemenea, nu este clar la cât se ridică eforturile actuale de dezvoltare ale Samsung. Cu toate acestea, compania spune că lucrează îndeaproape cu actualii săi parteneri de servicii. Samsung intră într-un segment competitiv al pieței jocurilor, unde concurenții săi precum Google, Amazon, NVIDIA și Microsoft oferă toți ceva ce este disponibil în prezent.

NVIDIA tocmai a dezvăluit RTX 3080 GeForce NOW luna trecută. Nu trebuie să uităm că NVIDIA a colaborat și colaborează cu Samsung pentru plăcile sale grafice. Și Google, precum și Microsoft continuă să extindă bibliotecile de jocuri pe Stadia și, respectiv, Xbox Game Pass. Între timp, Luna încă își face treaba ei, deși într-un ritm mai lent.

Există o mulțime de lucruri necunoscute despre serviciul de jocuri în cloud de la Samsung, aflat în prezent în dezvoltare. Dar există cel puțin o parte din ea pe care Samsung a dezvăluit-o ca parte a întrebărilor și răspunsurilor la Samsung Developer Conference 2021. Faptul că folosește tehnologie bazată pe web pentru a alimenta serviciul.

Nu există nimic care să sugereze că acest lucru are vreo legătură cu Stadia. Dar nu ar fi neapărat surprinzător dacă s-ar ajunge la așa ceva. Demo a fost alimentat de tehnologia Stadia. Și Google a lansat deja la începutul acestui an un anunț că intenționează să licențieze tehnologia Stadia. Așa că trebuie să ne întrebăm dacă Samsung este unul dintre acești licențiați.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.