marți, 25 iunie, 2024

Roșca a fost cumpărat definitiv de CSC Șelimbăr. UTA nu are niciun portar „bătut în cuie“ pentru sezonul viitor

Distribuie articolul

Așa cum am avertizat într-un material apărut în urmă cu câteva săptămâni (https://aradobiectiv.ro/inca-un-succes-al-conducerii-uta-ei-selimbarul-e-aproape-sa-ni-l-sufle-pe-rosca/), UTA l-a pierdut pe unul dintre cei mai promițători jucători împrumutați sezonul trecut în Liga 2: portarul Alexandru Roșca. Acesta a fost titular indiscutabil la una dintre revelațiile campionatului recent încheiat, CSC Șelimbăr, echipă calificată în Play-Off și care a fost multă vreme liderul clasamentului. În contractul de împrumut al jucătorului exista o clauză de cumpărare definitivă, clauză care potrivit diferitelor informații neoficiale care au ajuns la noi, s-a situat între 10.000 și 30.000 de euro. Divizionara secundă a activat acea clauză, astfel că Roșca este acum jucătorul celor de la CSC Șelimbăr. Anunțul a fost făcut de clubul sibian, care și-a informat suporterii astfel:

„CSC 1599 Șelimbăr anunță transferul definitiv al lui Alexandru Roșca de la UTA Arad, prin activarea clauzei din acordul de transfer al jucătorului. Alex a fost providențial pentru echipă în acest sezon, reușind 15 partide fără gol primit! Tânărul portar are până în acest moment 4 selecții la Echipa națională de fotbal a României Under 21, o prezență constantă în lotul tricolorilor juniori.“

Pe lângă imprudența de a accepta o clauză insignifiantă de cumpărare definitivă în contractul unui jucător tânăr, cu potențial important de creștere, de remarcat că UTA n-a considerat nici în ceasul al 12-lea că merită să facă un efort pentru a-și păstra jucătorul. Roșca declarase la finalul sezonului că își dorește să joace cu UTA în prima ligă dar dădea de înțeles și că perspectiva de a rămâne ca al treilea portar la Arad, nu era una care să-i surâdă. Iată ce declara tânărul goalkeeper pentru publicația online liga2.prosport.ro, într-un material apărut pe 20 mai:

„Probabil, o să mai aștept o săptămână-două până să accept transferul definitiv la Șelimbăr, căci vreau să văd ce planuri are UTA cu mine. Tot ceea ce vreau este să joc sau cel puțin să simt că am șansa să joc. Normal că aș vrea să rămân la UTA, până la urmă visul meu este să apăr în Liga 1, dar nu știu câtă nevoie e de mine. Nimeni nu mi-a comunicat nimic până la ora asta, știu că unii jucători împrumutați au fost contactați să se prezinte la trialuri sau la reunire, dar la mine nu a fost cazul. Sau cel puțin, deocamdată. Nu e nici o problemă, eu mă întorc fără probleme și la Șelimbăr, mă simt apreciat acolo și simt că pot avea un sezon cel puțin la fel de bun, dacă nu peste acesta.“

Așadar e clar că UTA, fie nu a fost deloc interesată de Roșca, fie nu i-a oferit minimele garanții că va avea șansele lui de a juca. Acest lucru este cu atât mai bizar cu cât în acest moment situația portarilor la echipa lui Mircea Rednic este „în aer“. Atât Florin Iacob cât și Danylo Kucher se află în ultimele zile de contract cu UTA (înțelegerile expiră pe 30 iunie) iar situația lor nu e nici pe departe lămurită. Zvonurile îl dau pe ucrainian ca și plecat, în condițiile în care acesta a fost unul dintre jucătorii scoși voalat țapi ispășitori de antrenor după înfrângerea din ultima etapă cu Dinamo. De altfel Rednic n-a făcut un secret nici în iarnă că nu și-l mai dorește pe Kucher, însă atunci indisponibilitatea temporară a lui Iacob i-au prilejuit portarului de rezervă câteva meciuri bune, iar Rednic a dat înapoi și la presiunea multor suporteri, care l-au acuzat că-l tratează nedrept pe jucător. Acum însă este posibil ca tehnicianul reconfirmat pentru doi ani în funcție, să fi revenit la planul inițial.

Mai ciudat este faptul că nici în ceea ce-l privește pe Iacob, lucrurile nu sunt deloc limpezi. Circulă de ceva vreme zvonuri că nici viitorul acestuia la UTA nu e sigur, iar cum Aradul e mic (o gară și jumătate de mall, nu?), suporterii mai apropiați de Iacob (care să nu uităm, este la Arad de 5 ani) au început să lanseze semnale de alarmă și nemulțumire pe rețelele de socializare. Și, la o analiză logică, au dreptate. Florin Iacob nu este (alături de Alexandru Benga) doar unul dintre foarte puținii jucători care asigură o continuitate la această echipă, ci este și un titular indiscutabil plus, căpitan al echipei. Dacă UTA își propune să crească, să urce nivelul, primul pas normal e consolidarea a ceea ce funcționează. Din acest punct de vedere, „betonarea“ jucătorilor importanți este o căsuță obligatoriu de bifat. În plus, ce semnal de încredere vizavi de fundamentul și seriozitatea declarațiilor ambițioase dai, dacă nu ești capabil ca și club să îți păstrezi căpitanul de echipă?!

Să mai spunem, tot referitor la portari, că am aflat (din nou „pe surse“) că și cel de-al treilea portar, Denis Lungu-Bocean, ar fi deja „istorie“. Faptul că acesta nu a fost prezent la amicalul cu Progresul Pecica pare să fie o confirmare a acestor informații. Putem astfel bifa încă o „aventură“ de neînțeles a celor care decid venirile și plecările de la acest club. UTA l-a adus pe tânărul portar gata accidentat, l-a pus pe picioare medical (măcar în sensul în care i-a plătit un contract pe perioada în care acesta nu putea juca), după care l-a folosit doar la echipa de tineret, acesta nejucând niciun minut la echipa mare. Iar acum pleacă lăsând în urmă întrebarea… care a fost totuși scopul aducerii lui, în condițiile în care UTA avea la acel moment în curtea proprie, la Academie, goalkeeperi care puteau fără probleme să apară cu poza pe site-ul oficial la rubrica „al treilea portar“ (Bârlădeanu împrumutat prin Liga 3 e primul exemplu)?

În sfârșit, UTA pare că l-a „repatriat“ pe Cristian Blaga, împrumutat anul trecut la Corvinul, unde a fost al doilea portar, bifând totuși 7 apariții în poarta „corbilor“. Rămâne de văzut ce rol îi va propune UTA lui Blaga și dacă acesta va rămâne la Arad sau va fi împrumutat din nou la altă echipă, dat fiind că mai are încă un an de contract. Cert este că în acest moment, cu 9 zile înainte de plecarea în cantonamentul din Slovenia, Mircea Rednic nu are nici măcar o singură certitudine în ceea ce privește „poarta“ echipei pentru sezonul viitor.

Distribuie articolul

1 COMENTARIU

  1. Strambul niciodată nu a avut ochi ptr academia UT_EI el se gândește doar la comisioanele copilei sale?! Doamne nu scăpăm o dara de Strâmbatura asta!? Tare as vrea sa plece odată sa și facă un consult la inima sa nu facă dracului iară infarct?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Din aceeași categorie

Noutăți