Ramona Lile, rectorul UAV, prezentă la întâlnirea cu premierul României

Educație

Scris de Arad Obiectiv

Rectorul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad a participat, luni, 25 Iulie, la Palatul Victoria  la întâlnirea cu prim-ministrul României, Nicolae Ciucă. „A fost o întâlnire benefică pentru învâțământul superior din România la care au participat reprezentanții mai multor consorții universitare. S-a discutat despre reforma structurală a sistemului universitar „, a declarat rectorul UAV, Ramona Lile.

Temele puse în discuție au fost: consolidarea conectării universităților la mediul socio-economic, susținerea conectării universităților românești la mediul internațional, susținerea excelenței și performanței universităților românești, susținerea echității și a sprijinului acordat studenților, susținerea eticii și deontologiei universitare, consolidarea autonomiei universitare și eliminarea birocrației, în paralel cu creșterea responsabilității universităților, susținerea programului de digitalizare a universităților românești, aspecte legate de statutul cadrului didactic universitar, susținerea învățământului superior medical și reglementarea la nivel de lege a valorilor învățământului universitar.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.