Proiectul educațional „Aradul și Marea Unire”

Educație Știri Arad

Scris de Arad Obiectiv

Ziua Naţională este o zi deosebită pentru toţi românii, dar puțini știu că orașul Arad a jucat un rol important în realizarea dezideratului Unirii. Evenimentul istoric din 1918 este unul dintre cele mai mari realizări ale poporului nostru. Insuflarea dragostei pentru strămoşii noştri, pentru trecutul istoric, pentru realizările culturale, precum şi pentru personalităţile pe care le-a dat acest popor și, în particular, zona Aradului, sunt doar câteva din subiectele pe care le-am abordat cu ocazia derulării proiectului educațional „Aradul și Marea Unire”.

Scopul acestui proiect a fost organizarea unui eveniment cultural care să promoveze istoria locală, personalitățile arădene, să încurajeze colaborarea între elevi și învățarea prin descoperire. Pentru a pune în practică aceste idei, în perioada 24-28 noiembrie, Asociația Turism Alternativ, în colaborare cu Muzeul Memorial Universitar „Vasile Goldiș” a desfășurat următoarele activități:

Proiectul „Aradul și Marea Unire” se dorește a fi o lecție interactivă și transdisciplinară de cultură și istorie, pe care Asociația noastră o organizează periodic pentru elevii din județul Arad. Responsabilă de acest proiect a fost colega noastră Felfoldi Marta, profesor de limba și literatura română și ghid acreditat de turism la Arad Free Tours. Dorim să adresăm mulțumiri domnului profesor Marius Grec, directorul Muzeului Memorial Universitar „Vasile Goldiș”, care le-a oferit copiiilor o oră inedită de istorie și i-a încurajat să descopere exponatele din muzeu, oferindu-le și mici premii. De asemenea, apreciem deschiderea conducerii Școlii Gimnaziale „Patrichie Popescu” din Bata, reprezentată prin prof. Jurma Anca Teodora, precum și interesul, disciplina și hărnicia elevilor implicați în proiect.

Asociația Turism Alternativ este întotdeauna deschisă pentru colaborări cu școli și instituții culturale, în vederea promovării orașului nostru și a județului Arad. Ne propunem ca pe viitor să extindem lista de parteneri și invităm arădenii să se alăture proiectelor noastre!

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.