sâmbătă, 22 iunie, 2024

Programul „Smiley Teeth” a ajuns la final

Distribuie articolul

Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, prin Facultatea de Stomatologie, este bucuroasă să împărtășească succesul programului de prevenție orodentară, parte a proiectului „Smiley Teeth – Lecții de educație pentru sănătatea orala,” ediția a VI-a. Această inițiativă, desfășurată în colaborare cu Consiliul Local al Municipiului Arad și Centrul Municipal de Cultură Arad, a avut ca scop promovarea igienei orale și sănătății dentare printre elevii școliilor generale din orașul nostru.

Prin sesiuni captivante, studenții Facultății de Stomatologie au oferit elevilor informații esențiale despre îngrijirea corectă a dinților. Mulțumim Consiliului Local al Municipiului Arad, Centrului Municipal de Cultură Arad și elevilor entuziaști pentru participare. Împreună, promovăm zâmbete mai sănătoase în comunitatea noastră.

În cadrul proiectului, s-au abordat teme de interes pentru copii, legate de normele de igienă bucală, dar și de însușire a unor obiceiuri de igienă orală și alimentară, cu conștientizarea micului pacient asupra importanței stării de sănătate orală. Studiile arată că una dintre cele mai frecvente afecțiuni orale la nivel global (60-90%) este caria dentară fiind, iar studenții Facultății de Stomatologie au fost determinați să îi ajute pe cei mici să-și însușească cât mai multe informații din sfera igienei orale, în vederea prevenirii oricăror probleme dentare, prin activități care au abordat mai multe teme: noțiuni despre dinții temporari si permanenți, rolul dinților, importanța igienei, regulile de igiena orală, vizita la medicul stomatolog, rolul alimentației în sănătatea dentară. Prin activități interactive, exemplificări pe mulaje, jocuri și filmulețe animate, micii pacienți au deprins toate aceste informații, care, dacă sunt aplicate în viața de zi cu zi, vor duce la realizarea corectă a unei igiene orale, având ca rol principal prevenirea problemelor dentare.

Zâmbetul unui copil este foarte important. Tocmai de aceea, studenții din cadrul Facultății de Stomatologie de la  Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad au desfășurat acest proiect, cu bucurie și entuziasm, alături de cadrele didactice.

Distribuie articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Din aceeași categorie

Noutăți