Produse lactate și rechizite pentru 500 de copii din județ

Educație Social

Scris de Arad Obiectiv

Aproape 500 de școlari și preșcolari din județ au primit astăzi produse lactate, dar și premii constând în rechizite școlare, în cadrul concursului tematic „Un produs lactat pe zi, o viață sănătoasă!”. Concursul este parte a proiectului  „Măsuri educative aferente distribuției de lapte și produse lactate an școlar 2021-2022”, gestionat de Consiliul Județean Arad și finanțat din fonduri europene.

„Mare ne-a fost bucuria că un număr impresionant de elevi și preșcolari s-au implicat în activitățile organizate în cadrul măsurilor educative care însoțesc distribuția de lapte și produse lactate în anul școlar. 468 de copii de la Liceul Teoretic Sebiș, Grădinița „Samariteanul” Sebiș, Școala Gimnazială Bârsa, Școala Gimnazială „Gheorghe Groza” Moneasa, Școala Gimnazială Dezna și Școala Primară Susani au fost implicați în activități de conștientizare a importanței produselor lactate pentru un stil de viață sănătos”, a declarat consilierul județean Talida Pop.

Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, a adăugat: „Consiliul Județean Arad gestionează acest program pentru școli, beneficiari fiind copii de la grădinițele și școlile din județ. Astăzi a avut loc prima acțiune, urmând ca și alți copii să fie implicați în acest proiect. Educația nutrițională este un factor de menținere a stării de sănătate și este important să fie începută încă de la vârste fragede, fiindcă în această perioadă se formează obiceiurile alimentare. Cultivarea unor obiceiuri alimentare corecte are rol în asigurarea sănătății generațiilor prezente și viitoare”.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.